Biztosítás gyerekeknek

Verba György

A gyermekek pici felnőttek, és ennek érdemes tükröződnie a pénzügyeinkben is. A gyermeknek szinte minden olyan biztosításra szüksége van, mint amire nekünk szülőknek. Ebben a cikkben konkrétan végig is vesszük őket, vagyis mind a 3 életbiztosítási típust, amit hasznos lehet gyermekünk számára.

 

Milyen biztosítások jöhetnek szóba?

 

Pénzügyi szempontból a gyermekeket is érdemes felnőttként kezelni, tehát ugyanolyan biztosításokra van szüksége, mint a szülőknek. Tény, hogy a gyermekeknek ritkán van autója, vagy saját lakása, de itt nem is erre kell gondolni, hanem a személybiztosításokra. A gyerekeknek tehát szüksége van balesetbiztosításra, egészségbiztosítása, és egy megtakarításra is, ami 19-20 éves korára kell rendelkezésre álljon.

 

A gyermek balesetbiztosítása

 

A különböző iskolákban és óvodákban az első szülői értekezleten ezeket szokták a kezünkbe nyomni, hogy írjuk alá. Ezek csoportos balesetbiztosítások, de ennél hatékonyabb és jobb megoldás, ha a saját balesetbiztosításunkba vesszük bele gyermekünket is. Egyrészt így a díja is kedvezőbb, másrészt pedig a szolgáltatások értéke is magasabb. Azt pedig nem kell külön magyarázni, hogy gyermekeinket is milyen könnyen megtalálják a kisebb (nagyobb) balesetek.

 

A gyermek egészségbiztosítása

 

Az egészségbiztosításon keresztül egy kiemelt egészségügyi szolgáltatást vásárolhatunk meg várakozás, sorban állás, és halálpénz nélkül. Ha ezeket a feltételeket végig gondoljuk, rájöhetünk, hogy erre gyerekünknek éppúgy szüksége van, mint nekünk. Ide is vonatkozik az, ami a balesetbiztosításokra, hogy érdemes az egész családot egy biztosításon belül ellátni biztosítási védelemmel.

 

A gyermek megtakarítása

 

Talán a legfontosabb a 3 biztosítás közül, hogy a gyermeknek legyen egy olyan előtakarékossága, amiből a felsőfokú tanulmányait tudja finanszírozni. 18-19 éves korára a jelenlegi statisztikák szerint is szükség lesz egy 4-5 millió forintra, ezért minél hamarabb érdemes egy ilyen megtakarítást elindítani. A gyermek megtakarításokkal részletesen ebben a cikkben foglalkoztunk.

 

Gondoljuk át, és cselekedjünk!

 

A mai rohanó világban érdemes egy pillanatra megállni, és átgondolni a pénzügyeinket, kiemelten a gyermekünkre vonatkozó tételeket. Ebben a cikkben 3 különböző biztosítást is megmutattunk, amire szüksége van gyermekünknek. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol gyermek biztosítási szakértőnk megtalálja a megfelelő biztosításokat a gyermek számára is!

Ezt a cikket 2426 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555