Cafeteria 2015: Válasszon kockázati életbiztosítást! 

Verba György

Minden év elején megy a matekozás, hogy mit válasszunk a cafeteria keretünkbe. Mit enged a munkáltató, mi után kell kisebb adót fizetni? Nyugdíj, vagy egészségpénztárt preferáljuk? Ebben a cikkben megmutatunk Önnek egy-két kevésbé ismert cafeteria elemet, és megnézzük, hogy mi változott tavaly óta!

 

Az adómentes juttatások  

 

Az idei évre az állam jelentős változtatásokat vezetett be a béren kívüli juttatások területén. Bár a lehetőségek száma nem szűkült, az összeghatárokban jelentős korlátozás lépett életbe. Készítettünk egy táblázatot, amiben megmutatjuk, hogy melyek azok a szolgáltatások, amelyeket továbbra is adómentesen kaphatunk a munkáltatónktól:

 

Adómentes juttatások 2015

Adómentes juttatások 2015

*A wole life (élethosszig tartó) életbiztosítások 2018.01.01-ig adhatóak adómentesen

 

Itt érdemes odafigyelni a különböző életbiztosításokra, hiszen relatív magas havi összeg választható, amiből nagyon magas szintű védelmet tud szerezni magának! Erre később visszatérünk!

 

A béren kívüli juttatások

 

Két részre oszthatjuk a a béren kívüli juttatásokat a választható összeghatár szerint, az első rész, amit éves 200.000 forintos keretig lehet választani, íme:

 

Béren kívüli juttatások 2015

Béren kívüli juttatások 2015

 

Ezekre a szolgáltatásokra, ahogy a táblázat is mutatja 35,7%-os adót kell fizetnie a munkáltatójának. Ennyit is csak abban az esetben ha nem lépik át a táblázat második oszlopában feltüntetett értékeket, ha ez mégis megtörténne, akkor 51,7%-os adóvonzattal kell számolni.

 

A másik része, amivel ezt ki lehet egészíteni egészen 450.000 forintos éves cafeteria keretig. Ide mindössze a SZÉP kártya tartozik, de ennek is van 3 különböző típusa. A szállásra használható, aminek 225.000 forint az éves kerete, a vendéglátásra fordítható 150.000 forintos éves kerettel, illetve a szabadidős tevékenységre vonatkozó 75.000 forintos éves kerettel rendelkező.

 

A kockázati életbiztosítás

 

Azzal biztos Ön is tisztában van, hogy a kockázati életbiztosítás nem csak halál esetére téríthet, hanem különböző ún. kiegészítő biztosításokon keresztül a kieső jövedelmét is tudja pótolni, egy megbetegedés, vagy baleset után. Hogy mire elég havi 30.000 forint (még csak nem is 35.000 Ft)? Mutatunk egy pár példát:

  1. egy 42 éves embernek (20 évre) 24,5 millió forintos haláleseti szolgáltatásra
  2. egy 32 éves embernek (20 évre) 52,5 millió forintos haláleseti szolgáltatásra

 

Végül pedig egy komplett csomag egy 32 éves ember részére, szintén 20 évre:

  1. Haláleseti szolgáltatás: 20 millió Ft
  2. Rokkantság: 10 millió forint
  3. Műtéti, és baleseti műtéti térítés: 1 millió forint
  4. Kórházi napi térítés, és baleseti kórházi napi térítés: 30.000 forint naponta
  5. Csonttörés: 30.000 forint

 

Ez így együtt összesen havi 25.730 forintba kerül, vagyis bőven az adható határon belül.

 

Érdemes kockázati életbiztosítást választani!

 

Ebben a cikkben megmutattuk, hogy 2015-ben milyen elemeket választhat a cafeteria keretén belül. Ezek közül is kiemeltük a kockázati életbiztosításokat, hiszen ár érték arányban nincs még egy olyan szolgáltatás, ami ekkora szolgáltatást tudna nyújtani Önnek! Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk a lehető legjobb tanácsokkal fogja segíteni Önt pénzügyeiben!

Ezt a cikket 2207 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555