Életbiztosítás 10 évre

Verba György

Az életbiztosításoknál, (elsősorban) a megtakarításos életbiztosításoknál ezt szokták szakmai berkeken belül nevezni a kritikus időszaknak, ugyanis innentől kezd igazán nyereségesség válni egy megtakarításos életbiztosítás. A kockázati életbiztosításokat pedig minimum 10 évre érdemes megkötni, hiszen ezen idő alatt, szigorúan a statisztika szerint legalább egyszer térít. Vizsgáljuk meg alaposabban az életbiztosításokat ezen a távon!

 

Milyen életbiztosítás választhatunk 10 évre?

 

Igazság szerint az életbiztosítások minden típusát választhatjuk erre a futamidőre, hiszen mind a megtakarítások, mind a kockázati életbiztosítások, balesetbiztosításokat is lehet erre a távra indítani, úgy hogy mindenképp eredményes legyen, de a hosszabb futamidő mindig kedvezőbb, amit láthat Ön is a 20 éves életbiztosítás című cikkben!

 

A megtakarítások

 

Legyen szó akár gyermek, akár lakáscélról, vagy bármilyen megtakarításról 10 évre már egy jó opciók lehetnek a befektetéses életbiztosítások. Itt ugyanis mi magunk állítjuk össze a befektetési portfóliónkat, amelyet utána profi szakemberek kezelnek, ezért reálisan elvárhatunk egy éves átlag 8-10%-os hozamot. A felhasználása teljesen kötetlen, és 10 év után nincsen sem kamatadó, sem EHO fizetési kötelezettség, vagyis nem kell az államnak adni a nyereségünk 22%-át. Nézze meg az ide vonatkozó, csak a megtakarításokról szóló cikkünket!

 

A kockázati életbiztosítás

 

A kockázati életbiztosítások nagy előnye, és értelme, hogy az esetleges halálunk esetén nem adósságot hagyunk magunk után, hanem pénzt. Abban az esetben, ha pedig valamilyen egészségügyi problémánk van, akkor pedig fájdalomdíj jellegű szolgáltatást nyújt a biztosító, amivel jobb eszközöket, jobb minőségű szolgáltatást tudunk magunknak szerezni, ezzel is elősegítve a gyógyulásunkat. Bővebben itt írtunk a kockázati életbiztosításokról.

 

A balesetbiztosítás

 

A balesetbiztosítás az egyetlen az életbiztosítások közül, aminek a díja nem függ a korunktól, ugyanis a baleset az mindentől függetlenül sajnos bárkit elérhet. Éppen ezért az ember sosem lehet túl idős egy jó balesetbiztosítási csomaghoz, és az éves 20-30.000 forint sem tartozik a megfizethetetlen kategóriába.

 

A nyugdíjbiztosítás

 

Már lassan egy éve, 2014.01.01-től olyan életbiztosítás, hivatalos nevén nyugdíjbiztosítás köthet nyugdíj megtakarításnak, amire az éves díjak 20%-át, maximum évente 130.000 forintot visszaigényelhet az SZJA-ként befizetett adójából. A 10 év itt azért (is lehet) fontos, mert törvényileg szabályozva van, hogy ha a szerződés indulásától nem telik el 10 év a nyugdíjszolgáltatásig, akkor a biztosító nem téríthet egy összegben, hanem csak egy 10 éves nem csökkenő összegű járadék formájában. Ismerje meg jobban a nyugdíjbiztosításokat, olvassa el ezt a cikkünket!

 

 

Az életbiztosítások 10 évre is hasznosak!

Ebben a cikkben 4 különböző életbiztosítási típust mutattunk be, és mindegyikről megállapítottuk, hogy 10 évre is megéri választani. Persze ilyenkor kiemelten fontos, hogy azt, illetve azokat az életbiztosításokat válassza, amelyek a legjobb megoldást nyújtják Önnek. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk megtalálja azokat a megoldásokat, amelyek a legjobban passzolnak Önhöz!

Ezt a cikket 2326 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555