Életbiztosítás 50 év felett

Verba György

Ha idősebbek vagyunk, akkor azt mondják, hogy bölcsebbek is vagyunk. Máshogy nézzük az életet, és más lesz az értékrendünk is. Sajnos általában az életbiztosítások értéke is ilyenkor értékelődik fel. 50 évesen még nem maradtunk le semmiről, csak kicsit többet kell fizetnünk a szolgáltatásokért. Ebben a cikkben megtalálja az 50 éves korosztály által legkedveltebb 3 életbiztosítást, amit részletesen be is mutatunk Önnek.

Mi történik velünk 50 éves korunkban?

 

50 éves korunk körül, ha nagy magyar valóságot nézzük, akkor már csak pár évig kell törlesztenünk a lakáshitelünket. Ez azt is jelenti, hogy lassan felszabadul egy havi fix összeg, amit máshova tudunk csoportosítani. A gyermekeink lassan felnőnek és elkezdik az egyetemet vagy a nagybetűs életet. Ehhez jó esetben gyűjtöttünk pénzt nekik, mert egy-két év alatt már nem tudunk csodát tenni. Gondolataink egyre gyakrabban járnak a nyaralás és a nyugdíj körül. A munkánkat már nem szeretjük annyira, mint régen és alig várjuk, hogy hazaérjünk és leüljünk a Tv elé, és megigyunk egy jó pofa sört.

Milyen életbiztosításban gondolkozunk?

 

50 év felett az emberek aktívan elkezdenek foglalkozni azzal, hogy nem lesz nyugdíjuk. Az ilyen korú ügyfeleink elsősorban a nyugdíjbiztosítás felől érdeklődnek. Ezt követi a sorban a haláleseti életbiztosítás, majd a temetésbiztosítás. Illetve az 50-es éveikben járó ügyfeleink előszeretettel választanak kisebb-nagyobb egyösszegű befektetéseket, befektetéses életbiztosításokat. Összegezve az alábbi életbiztosítások jönnek szóba általában:

    1. haláleseti életbiztosítás
    2. egyszeri díjas életbiztosítás
    3. nyugdíjbiztosítás

Mennyibe kerül a haláleseti biztosítás?

 

A haláleseti életbiztosítás lényege, hogy amikor elmegyünk az örök vadászmezőkre, akkor hagyunk a családunknak pénzt. Legalább a temetéssel kapcsolatos költségeket érdemes ennek fedeznie, jobb esetben még az összes tartozásunkat is ide vehetjük. A legjobb esetben pedig pár éves keresetünk értékét is szolgáltatja. Ügyfeleink nagyjából 10 millió forint körüli biztosítási összeggel rendelkeznek. Az egyik biztosító partnerünk egy érdekes statisztikát mutatott meg: Egy naptári évben csak a haláleseti összegre átlagban 1,8 millió forintot fizettek ki. Ez az összeg szomorúan alacsony.

 

A biztosítási díjnál sokat nyom a latba, hogy dohányzunk-e, vagy sem. Nézzük meg, hogy milyen díjak jönnek ki egy 1963-as születésű hölgynek.

 

„X” biztosító: nem dohányzó 10 millió forint            12.280 Ft/hó

„X” biztosító: dohányzó 10 millió forint                    24.250 Ft/hó

„Y” biztosító: nem dohányzó 10 millió forint            15.242 Ft/hó

„Y” biztosító: dohányzó 10 millió forint                    27.975 Ft/hó

 

Itt a biztosítási piac két domináns képviselőjének a 2 életbiztosítását kalkuláltuk, ha szeretné tudni, hogy melyik szolgáltatás melyik biztosítóé, akkor vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel.

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítás

 

50 éves korunk környékén már szokott annyi megtakarított pénzünk lenni, amit pár évre nélkülözni tudunk némi nyereségért cserébe. Kicsit előreszaladunk: Azt tudta, hogy lehet kötni egyszeri díjas nyugdíjbiztosítást is? Így ha nem egy-két évre mondunk le a tőkéről, hanem 10-15 körül, akkor rögtön egy 20%-os állami bónusszal indulunk. Az egyszeri díjas befektetéses életbiztosításoknak a költség jelentősen kisebb, mint egy folyamatos díjas befektetéses életbiztosításnak, és ez egy rövidtávra (2-3év) is alkalmas befektetési lehetőség. Sokkal részletesebben olvashat az egyszeri díjas befektetéses életbiztosításokról ide kattintva.

A nyugdíjbiztosítás

 

Az éves 20% adókedvezmény (legfeljebb 130.000 Ft) az első nagy nyeresége a nyugdíjbiztosításnak, és nekünk is, ugyanis ennyivel kevesebb összeget kell megtakarítanunk nyugdíjas korunkra. Egy havi nettó 150.000 forintos keresetből körülbelül 84.790 forintra számíthatunk állami nyugdíj néven, vagyis havi 65.210 forintot kell kipótolnunk a megtakarításunk által. Ezt egy havi 50-52.000 forintos nyugdíjbiztosítással tudjuk elérni.

 

A számolás forrása a nyugdíjbiztosítás.com szakportál.

Az életbiztosítás felértékelődése

 

Az 50 éves korosztály az életbiztosításokkal kapcsolatban 2 dolgot szokott megjegyezni. Az első, hogy fontos és hasznos, a másik pedig: „bárcsak 20-30 éves koromban megkötöttem volna”. Igen valóban anyagilag sokkal kifizetődőbb lett volna, de nem kell aggódni az életbiztosítási piac tartogat számunkra megfelelő megoldásokat. Kérjen életbiztosítási szakértőnktől egy szakmai konzultációt, hogy jól válasszon az életbiztosítások közül, hiszen ez a választása várhatóan élete végéig elkíséri Önt.

Ezt a cikket 2529 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555