Életbiztosítás 55 év felett

Verba György

Már csak 10 évünk van a nyugdíjig. Ez egyszerre örömteli és szomorú hír. Örömteli, mert nem sokat kell már a munkahelyen tölteni, de szomorú is, mert egyre kevesebb időnk van pénzt felhalmozni idős korunkra. Nézzük meg, hogy milyen gondolatok foglalkoztatnak egy 55 év körüli embert, és hogy milyen életbiztosítási megoldásokat tudunk találni ezekre a célokra.

Mi jár a fejünkben 55 éves korunkban?

 

Az első gondolat: „Már csak pár év és nem kell többé dolgoznom”, majd utána: „Mennyi lesz a nyugdíjam?” , és „Az unokámnak is szeretnék pénzt félretenni”, ezen felül azt vesszük észre, hogy egyre több igényünk van az alvásra, és nyugodtabban is alszunk, mert végre letudtuk a jelzáloghitelünket.

Milyen életbiztosítások jöhetnek szóba nálunk?

 

Elsősorban már csak pénzügyi közép-, és rövidtávban gondolkozhatunk, így az alábbi életbiztosítások segíthetnek bennünket:

    1. nyugdíjbiztosítás
    2. gyermek (unoka) megtakarítás

A nyugdíjbiztosítás

 

A nyugdíjbiztosítás, egy 2014.01.01 óta köthető, olyan megtakarításos életbiztosítás, amelyre adókedvezményt van módunk igénybe venni. Az adókedvezmény nagysága éves szinten legfeljebb 130.000 forint, egyébként pedig a mértéke az általunk befizetett éves díjak 20%-a. Fontos, hogy 55. születésnapunkig elindítsuk a nyugdíjbiztosításunkat, mert törvényileg szabályozva van, hogyha a szerződéskötés, és a szolgáltatás között kevesebb, mint 10 év telik el, akkor egy 10 éves, nem csökkenő járadékot kell a biztosítónak teljesítenie. Magyarul nincs lehetőségünk arra, hogy egy összegben felvehessük a megtakarításunkat.

A gyermek (unoka) megtakarítás

 

A gyermek megtakarítás célja, hogy mire a gyerkőc felcseperedik, és eléri a 18-19 éves kort, akkor addigra az életkezdéshez szükséges tőke a rendelkezésére álljon. Legyen szó akár egy felsőfokú tanulmányról, vagy egy lakásönerőről alsó hangon 4-5.000.000 forintról beszélhetünk a mai vásárlói értéken. Erre a célra nagyon jó befektetéses életbiztosításokat lehet indítani, amibe beletehetjük a haláleseti, vagy rokkantsági díjátvállalást, így is garantálva, hogy (jelen esetben) unokánk mindenképpen pénzhez jusson, amikor elkezdi a nagybetűs életet. Amennyiben unoká(i)nk szülei is indítottak neki egy gyermek megtakarítást, akkor a gyermeknek jóval könnyebb lesz elkezdeni az életét, mint azon kortársainak, akik nem jutnak ilyen előnyökhöz.

Miből fizessük a 2 megtakarítást?

 

Ahogy az elején is írtuk, lejárt a jelzáloghitelünk felszabadul havonta egy jelentős összeg. Az átlagos kihelyezett jelzáloghitel Magyarországon 4,6 millió forint nagyságú, aminek a törlesztő részlete nagyjából 40.000 forint havonta. Ha Ön 20 évig tudott élni úgy, hogy ennyi hiteltörlesztő részletet fizetett, akkor 10 évet tud úgy élni, hogy ennyi megtakarítást fizet. Ebben egyet tudunk érteni?

 

A havi 40.000 forint felosztása, oly mértékben egyedi, és speciális kalkulációkat igényel, hogy vegye fel a kapcsolatot életbiztosítási tanácsadónkkal.

Megtakarítani sosem késő

 

Azt tapasztaltuk az ügyfélkörünkön keresztül, hogy az 55 éves korosztályt általában ez a két típusú megtakarítás szokta első sorban érdekelni. Az, hogy valaki az unokájának szeretne pénzt megtakarítani fantasztikus gondolat, az hogy még nincs nyugdíj megtakarítás, az nem szerencsés. Kérjen személyes konzultációs időpontot életbiztosítási szakértőnktől, hogy megtalálja Önnél is a megfelelő felosztást a két megtakarítás között, illetve hogy olyan megtakarítása(i) legyen(ek), amelyekre a lejárat után is jó szívvel gondol.

Ezt a cikket 2517 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555