Életbiztosítás baleseti halál

Verba György

Az életbiztosítások alapvetően azért jöttek létre, hogy a halálunk után ne adósságot, hanem pénzt hagyjunk magunk után. De ahogy a világ fejlődik, ugyanez érvényes az életbiztosításokra is, hiszen jelenleg is élő életbiztosítások túlnyomó többsége megtakarítás jellegű, amik azonban tartalmaznak haláleseti részt is, és néha baleseti haláleseti részt is.

 

Miért kössünk életbiztosítást?

 

Erre született egy nagyon jó tanmese, amit most megosztanánk Önnel:

 

Két ember beszélget, és az mondja az egyik ember a másiknak, hogy képzelje el, hogy van egy tengerparti háza, egy hihetetlen drága autója, és egy pénzverő automatája. A háromból viszont csak egyet biztosíthat be, melyik lenne az? A másik rávágja, hogy természetesen a pénzverő automata, mert ha azt visszakapja újra lesz pénze, és megveszi újra a házat, és az autót. Erre a válasz pedig az, hogy rendben mindenki saját maga pénzverő automatája, hiszen ő maga keresi a pénzt, ha az autót, és a házat bebiztosítjuk, akkor önmagunkat miért nem? Miért adósságot hagyunk magunk után pénz helyett?

 

Nos, dióhéjban ezért kössünk életbiztosítást!

 

Halál vagy baleseti halál?

 

A kockázati életbiztosításokat csoportosíthatjuk aszerint, hogy minden esetben térít, vagy csak baleset bekövetkeztekor. Ez a csoportosítás megtalálható a rokkantságnál, a kórházi napi térítésnél, a műtéti térítésnél, és természetesen a haláleseti szolgáltatásnál is. A balesetet a biztosítók nagyjából úgy definiálják, hogy a biztosított akaratán kívül, váratlanul fellépő külső hatás.

 

Értelemszerűen a haláleseti szolgáltatás egy tágabb fogalom, mint a baleseti halál, úgy is fogalmazhatunk, hogy: „Minden baleseti halál, halál, de nem minden halál, baleseti halál, kizárólag biztosítási szempontból. Mivel a baleseti halál egy lényegesen szűkebb szegmens, mint a halál, ezért természetesen a díjai is olcsóbbak.

 

Hol találunk baleseti halál szolgáltatást?

 

A biztosítók is az egyik legfontosabb feladatuknak tartják, hogy az ügyfelek rendelkezzenek ilyen jellegű biztosítási védelemmel, ezért szinte bármelyik életbiztosítási módozatban elérhető ez a térítés. Természetesen minden kockázati életbiztosítás tartalmazza a baleseti halálnak nevezett kiegészítő biztosítást, de a befektetéses életbiztosításoknál is van lehetőség ilyen szolgáltatást vásárolni. Arról nem is beszélve, hogy már léteznek kimondott balesetbiztosítások, ami mindenféle baleset elszenvedése esetén térít, műtétre, rokkantságra, csonttörésre, és persze baleseti halálra is.

 

Gondoljunk a magunk védelmére!

 

Balesetek mindig is voltak, és mindig is lesznek, sajnos ez egy olyan dolog, amit nem tudunk elkerülni. Az életbiztosítások pedig pontosan arra valók, hogy az ilyen váratlan helyzetekben anyagi segítséget nyújtsanak. Ebben a cikkben a baleseti halálról beszéltünk részletesen, és mindenképp mellette szól a szolgáltatáson kívül, hogy lényegesen olcsóbban hozzájuthat, mint egy sima életbiztosításhoz. Igényeljen egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk segít Önnek összeállítani a megfelelő biztosítási védelmet a lehető legjobb áron!

Ezt a cikket 2369 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555