Életbiztosítás, befektetés

Verba György

Az életbiztosítás és a befektetés is egy olyan szolgáltatás, ami a XXI. századi élet alapvető része. Ezt a két szolgáltatást adott esetben egy szerződéssel is megszerezhetjük magunknak. Íme egy könnyen emészthető cikk a befektetésekről és az életbiztosításról.

 

Miért jó az életbiztosítás?

 

Az életbiztosítás a felelős élet vállalását (is) jelenti, ugyanis ha rendelkezünk egy életbiztosítással, akkor az esetleges halálunk esetén pénz hagyunk magunk után nem pedig adósságot. Embert pénzzel nem pótolhatunk, de ha bekövetkezett a katasztrófa, attól még anyagi jellegű katasztrófa ne kövesse. Az életbiztosítások kiegészítő biztosításai pedig segíthetnek egy kisebb-nagyobb betegséget anyagi gondok nélkül átvészelni.

 

Miért jó a befektetés?

 

A befektetésre azért van szükségünk, hogy elérjük azokat a céljainkhoz, amikhez pénzre van szükségünk. Itt elég csak egy felsőfokú tanulmányra, egy vállalkozás beindítására, egy lakásvásárlásra, vagy a nyugdíj-kiegészítésünkre gondolni. Arról már nem is beszélve, hogyha otthon tartjuk a pénzünket a párnahuzatban, az egyre kevesebbet ér, mert a pénz folyamatosan értéktelenedik, ezt hívjuk inflációnak.

 

Életbiztosítás és befektetés egyben?

 

Igen ezeket a befektetéses életbiztosításokat hívjuk unit linked életbiztosításoknak, speciális esetben pedig nyugdíjbiztosításnak. Egy ilyen szerződéssel egyszerre két szolgáltatást tudunk szerezni magunknak, egyszer ugyanis térít az általunk megadott kedvezményezett számára (haláleseti szolgáltatás), és a lejáratkor is jelentős tőkére számíthatunk. (lejárat) Nyugdíjbiztosítás esetén ezen felül térít még, ha a TB szerint legalább 40%-os rokkantságot szenvedünk el (rokkantság), és ha a nyugdíjkorhatár elérése előtt hivatalosan nyugdíjba vonulnánk. (tényleges nyugdíjba vonulás)

 

Milyen befektetés az életbiztosítás?

 

A magyar átlagember számára nehéz ennél a konstrukciónál jobb befektetést találni, hiszen a biztosítók széles befektetési alap választékából szabadon állíthat össze magának portfóliót, ezáltal megválaszthatja saját maga a befektetés kockázatát. Ezután viszont a befektetési alapkezelők fogják az alapokat a nyereség útján kormányozni, nem egy befektetési alapnak az 5 éves átlaghozama 20% felett van. Ha nem lennénk elégedettek a portfóliónkkal, akkor évente többször is díjmentesen változtathatunk az összetételén.

 

Ismerjük meg a befektetéses életbiztosításokat!

 

Mivel mind befektetésre, mind életbiztosításra szükségünk van életünk folyamán ezért érdemes elgondolkodni, hogy megéri-e nekünk ezt egy szerződésen belül elintézni. Ebből a cikkből kiderül, hogy ez lehet számunkra is egy jó modell, de mivel mindenkinek más egyedi igényei vannak, ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt. Ezen az egy órás találkozón pénzügyi szakértőnk felméri az Ön igényeit, és kidolgozza az optimális megoldást.

Ezt a cikket 2463 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555