Életbiztosítás biztosítási összeg

Verba György

Legyen szó akár megtakarításos, akár kockázati életbiztosításról, mindegyik konstrukcióban találunk, illetve választhatunk valamekkora haláleseti szolgáltatást. Ez az összeget érdemes pontosan, precízen kiszámolni, hiszen nagyon fontos szerepe lehet az életünkben, és szeretteink életében. Vizsgálódjunk kicsit mélyebben a biztosítási összeg tekintetében!

 

Mit jelent a biztosítási összeg?

 

Ahogy a nevéből is adódik ez egy olyan összeg, amekkorát szolgáltat számunkra, vagy az általunk szabadon választott kedvezményezett számára a biztosító egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. Ismerje meg a kockázati életbiztosításokat egy kicsit közelebbről! Először vizsgáljuk meg a haláleseti biztosítási összeget!

 

A haláleseti biztosítási összeg

 

Ebben a témában az első mondat, amit fontosnak tartunk az a következő: „Embert pénzzel nem lehet pótolni, de ha bekövetkezett a katasztrófa, legalább anyagi katasztrófa ne kövesse!” Azt tudta, hogy erre van egy egyszerű képlet, hogy megtudja mekkora életbiztosításra van szüksége? Nem vagyunk irigyek, ezért természetesen megosztjuk ezt önnel:

 

Biztosítási összeg = Összes hitel-, és egyéb tartozás + 1.000.000 Ft temetési-, és ehhez kapcsolódó költség + 3-5 éves kereset

 

Megmagyarázva a képletet, az életbiztosítás lényege, hogy ne adósságot hagyjunk magunk után szeretteinkre, családunkra, hanem pénzt. Egy megfelelő nagyságú életbiztosítással elérjük, hogy a család minden tartozása eltűnik, ne kell hitelt felvenni a temetéshez, és van egy kis tőkéjük, hogy átálljanak egy alacsonyabb költségvetésű életmódra.

 

Az egyéb biztosítási összegek

 

Az életbiztosításokba választhatunk különböző ún. kiegészítő biztosításokat, mint például a rokkantság, a műtéti térítés, a kórházai napi térítés, a kritikus betegségek, vagy a csonttörés. Ezeknek az a feladata, hogyha valamilyen egészségügyi probléma történik velünk, akkor jobb szolgáltatást tudjunk szerezni, és/vagy ne kelljen, akár félegészségesen visszarohanni a munkahelyünkre dolgozni. Fontos tehát, hogy a biztosítási összegeket a bevételeinkhez igazítsuk!

 

Erre érdemes odafigyelni!

 

Amikor életbiztosítást köt az ember hajlamos rá, hogy csak a díjak felől közelítse meg a kérdést, nem pedig a szolgáltatás felől. Ne azért kössünk életbiztosítást, hogy legyen nekünk, hanem azért hogyha szükség van rá, akkor tényleg segítséget nyújtson, ezt pedig csak normális biztosítási összegeken keresztül tudjuk elérni. Ha szeretné megtalálni az egyensúlyt, tehát olyan életbiztosítást szeretne, ami tényleg jól szolgáltat, és a pénztárcáját sem terheli meg túlságosan, akkor igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk meg fogja találni önnek az arany középutat!

Ezt a cikket 2331 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555