Életbiztosítás cafeteria

Verba György

Ahogy az oldalunk is mutatja, mi is szeretjük az életbiztosításokat. Rengeteg előnye van, és nem csak úgy, ha a saját pénzünkből fizetjük, hanem akkor is, ha a cégünk fizeti nekünk. Nézzük meg, hogy milyen életbiztosításokat fizethet a cégünk számunkra a cafeteria keretein belül, amivel a munkáltatónk is mi is a legjobban járunk!

 

Mit kérjünk a cafeteria keretünkön belül?

 

Általában az év elején elénk dobnak egy papírt, hogy válasszunk, hogy mit szeretnénk. Fel sem fogjuk, hogy egy jól összeállított cafeteriával mennyit nyerhetünk. Az életbiztosítások után a munkáltatónknak nem kell adót fizetnie, szemben például az Erzsébet utalvánnyal, a SZÉP kártyával. Többek között a kockázati életbiztosításokat, a balesetbiztosításokat, az egészségbiztosításokat, és a unit linked (másik nevén befektetéses életbiztosításokat) is fizetheti helyettünk a munkáltatónk. Korábban is jeleztük Önnek, hogy mi változik 2014-re a cefeteriával kapcsolatban.

 

Válasszuk a kockázati védelmet?

 

A kockázati védelmet a beleset-, és a kockázati életbiztosítások nyújtják. A kockázati életbiztosítások a legtöbb egészségügyi probléma esetén financiális szolgáltatást nyújtanak, ami ahhoz segít hozzá, hogy jobb ellátást vásárolhassunk magunknak (kis hazánkban ez lehetséges), azáltal hamarabb meggyógyuljunk. A balesetbiztosítások, már csak a nevükből is adódóan hasonló funkciót látnak el, viszont itt csak a balesetből származó problémák esetén térítenek, cserébe a kockázati életbiztosítások árának a töredékéért megkapjuk. Itt olvashatja el a kockázati életbiztosítások összehasonlítása cikkünket. Szolgáltatást szeretnénk?

 

Legyen az egészségbiztosítás?

 

Az egészségbiztosítások sokkal rövidebb múltra tekintenek vissza. Itt a kórházi sorban állás, és hálapénz helyett, kaphatunk meg, egy VIP ellátást, minden háztartás számára elérhető áron. Sőt, olyan extra szolgáltatást is kaphatunk, mint például az őssejtlevétel. Bővebb tájékoztatásért, vagy olvassa el ezt a cikket, vagy lépjen kapcsolatba velünk! Megtakarítani szeretne?

 

A unit linked életbiztosítást szeretné?

 

Van egy olyan megoldás, amikor a cége gyűjti Önnek a pénzt a cafeteria kereten belül, ez pedig a whole life egész életre szóló életbiztosítás. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az egész életünkben ezt kell fizetni, hanem azt, hogy hivatalosan csak akkor térít, ha meghalunk. De bármikor hamarabb van lehetőségünk „visszavásárolni” a szerződést, vagyis jóval hamarabb a pénzünkhöz (vagy a munkáltatónk) pénzéhez juthatunk, vannak viszont bizonyos adószabályok, amit be kell tartani! A cég által fizetett díjak után adót kell fizetni (SZJA+EHO) összesen 43%-ot. Itt mindent megtalál a whole life életbiztosításokról, kattintson!

 

Állítsa össze jól a cafeteria keretét!

 

Ebben a rövid cikkben megmutattuk, hogy milyen életbiztosításokat érdemes választani a cafeteria kereten belül. Ahogy Ön is látja több olyan megoldás közül választhat, amely hasznosnak fog bizonyulni élete során, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő életbiztosításokat válassza. Kérjen egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértő kollégánk felkeresi Önt, és megtalálja az ideális életbiztosításokat!

Ezt a cikket 2407 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555