Életbiztosítás cégeknek: Az egészségbiztosítás

Verba György

A magyar egészségügyről mindent elmond, hogy évről-évre növekszik az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi, és Dokumentációs Központhoz (OBDK) lévő panaszok száma, Tavaly például több mint 12 ezren fordultak hozzájuk, és 4 ezernél is többen voltak, akiket konkrét sérelem ért. Ez mind kikerülhető egy egészségbiztosítással, amely igen hasznos megoldás lehet mind az alkalmazottak, mind pedig a cég számára.

 

Ezért jó mindenkinek az egészségbiztosítás

 

Az egészségügy jelenleg nem a legfényesebb korszakát éli, hiszen soha nem látott mértékben vándorolnak ki az orvosok (is), így kevés szakember dolgozik, és nem tud velünk annyi időt foglalkozni, mint amennyire szükséges lenne.

 

Erre a problémára adhat segítséget egy egészségbiztosítás, ahol kiemelt orvosi ellátást kaphatunk, sorban állás nélkül, barátságos környezetben, és válogatott, magasan kvalifikált orvosok által. Az pedig egyértelműen bizonyított, hogy egy-egy komoly betegség/baleset után a körülöttünk lévő légkör milyen fontos szerepet játszik a felépülésben.

 

Mi magyarok általában félünk a szűrővizsgálatoktól, főleg a férfiak. Azonban teljesen más a helyzet, ha fizetünk egy rendszeres díjat a szolgáltatásért, ilyenkor ugyanis mindenki ráveszi magát arra, hogy elmenjen, hiszen egyébként a pénz dobjuk ki az ablakon. Ezek a szűrővizsgálatok túlzás nélkül olykor az életet jelenthetik számunkra.

 

A munkaadó előnyei

 

Két nagyon fontos előny is van, ami miatt a munkáltatónak megéri az alkalmazottjaira kötni egy ilyen szolgáltatás alapú egészségbiztosítást.

 

Az első indok az, hogy a teljes éves díjat költségként el tudja számolni a cég. Ez pozitívum, de ilyen más tételekkel is lehetséges, elég csak a választható cafeteria elemekre gondolni. Viszont míg azok után adót kell fizetni, akár 50%-nál is magasabb értékben, addig a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás után nincs adófizetési kötelezettség, vagyis akár a cafeteria elemek helyett is érdemes ilyen szolgáltatást választani.

 

Egy cégvezetőnek mindig fontos, hogy tudjon számítani az embereire, de tudjon tervezni, még akkor is, ha megbetegszik az egyik munkavállalója. Az egészségbiztosítások egyik sajátossága, hogy nincsenek várólisták, és még a legkomolyabb vizsgálatokra is egy héten belül sort kerítenek. Ez mindenki számára előnyös, hiszen mivel nem sürgősségi ellátásról lévén szó, a munkavállaló tud dolgozni a megadott időpontig, és nem kell felesleges fél napokat várnia a vizsgálatra.

 

Az egészségbiztosítással csak nyerhetünk

 

Ismét sikerült egy olyan szolgáltatásra felhívni a figyelmet, amely nemcsak az egyik fél számára hasznos, hanem a munkaadónak, és a munkavállalónak is. Az egészség szinte az egyetlen dolog, amit nem lehet pénzért megvenni, csak megőrizni lehet. Jelenleg több helyen is indíthatunk egészségbiztosítás, ezért érdemes azt választani, amely mind anyagilag, mind szolgáltatásában a legjobban passzol hozzánk. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk a lehető legjobb ajánlatot fogja letenni az asztalára!

Ezt a cikket 2068 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555