Életbiztosítás csonttörés

Verba György

Nagyok sokan aggódnak, hogy esetleg eltörik a kezük, vagy a lábuk egy balesetben, és emiatt nem tudnak dolgozni menni. A csonttörés egy kellemetlen, de általában nem olyan súlyos betegség, nézzük meg, hogy milyen biztosítások térítenek egy csonttörés esetén!

 

Milyen életbiztosítás térít csonttörésre?

 

Természetesen nem csak egy ilyen biztosítási típus van, hiszen a biztosítók pontosan tisztában vannak vele, hogy erre az embereknek szüksége van. Az első ilyen életbiztosítás ahol szerezni tudunk magunknak szolgáltatást csonttörés esetén az a kockázati életbiztosítás. Sok egyéb kiegészítő biztosítás mellett a kockázati életbiztosítások zömében választható ez a biztosítás. Ezen felül pedig a balesetbiztosításoknak is szerves részét képzi a csonttörés estén kapható szolgáltatás.

 

Mekkora térítésre számíthatunk?

 

Ahogy megvizsgáltuk a különböző konkrét kockázati életbiztosításokat, akkor arra lettünk figyelmesek, hogy általában a minimális biztosítási összeg az 5.000 forint. A balesetbiztosításoknál attól függ, hogy melyik csomagot választjuk, de legolcsóbb csomag választása esetén 15.000, és 50.000 forint között mozog a minimális biztosítási összeg. A maximális biztosítási összeg nagyjából 100.000 forint körül található, de tudunk egy olyan biztosításról ahol ez az összeg eléri a 200.000 forintot.

 

Fontos: Nem minden csonttörés egyforma súlyos, így a biztosító sem egyformán térít, a biztosítási összeg az a térítés felső határát mutatja. A szabályzatban megtalálja, hogy milyen törés esetén, hány százalékát téríti a biztosítási összegnek a biztosító.

 

Mekkora díjat kell fizetnünk?

 

Miután kizárólag csonttörés biztosítás nem létezik, ezért ezt a kérdést nehéz megválaszolni. Sőt a balesetbiztosításoknál sem vagyunk könnyebb helyzetben, hiszen ott egy fix csomagot választunk ki, aminek csak az egyik eleme a csonttörés. A kockázati életbiztosításoknál könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen itt mi magunk pakolgatjuk össze, hogy mit tartalmazzon az életbiztosításunk, így itt pontos számokkal tudunk szolgálni! Egy 5.000 forintos térítésért a biztosító havi 50 forintot kér tőlünk, míg egy 100.000 forintos térítésért havi 1.000 forintot. Ez azért könnyen bevállalható tétel, Ön is így gondolja!

 

Ez is egy hasznos szolgáltatás!

 

Ebben a cikkben a csonttörést vettük nagyító alá, ha élhetünk ilyen morbid hasonlattal. Ez egy olyan hasznos kiegészítő biztosítás, amit mindenképpen javaslunk, hogy tegyen bele az életbiztosításába. De hogy melyik életbiztosítást választja, az sem anyagi szempontból, sem szolgáltatás szempontjából nem mindegy, ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk megtalálja Önnek a legjobb megoldást!

Ezt a cikket 2347 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555