Életbiztosítás cukorbetegeknek

Verba György

Mi magyarok előszeretettel halogatjuk a dolgokat az utolsó pillanatra, hogy egy klasszikust idézzünk: „Hej, ráérünk arra még!” Sajnos ez a várakozás azonban néha azonban túlzásba csap át, és lekésünk, lemaradunk bizonyos dolgokról, mint például, hogy időben kössünk magunkra egy életbiztosítást. Ha cukorbetegek lettünk, akkor beszűkül előttünk az életbiztosítási piac, de azért marad egy-két lehetőség, nézzük meg őket!

 

Cukorbeteg ember nem köthet életbiztosítást?

 

Gyorsan szeretnénk egy tévhitet eloszlatni! Az aki cukorbeteg, az is köthet bármilyen jellegű életbiztosítást, mindössze a biztosító nem fog téríteni azokra az egészségügyi problémákra, amik visszavezethetőek a cukorbetegségre.

 

Példa: Ha Önnek cukorbeteg, és eltöri a kezét, a biztosító téríteni fog, hiszen az, hogy eltörte a kezét, nem a cukorbetegség miatt van.

 

Nézzük milyen biztosítások jöhetnek még szóba!

 

A balesetbiztosítások

 

A baleset bárkivel megtörténhet, ugyanúgy az idősekkel, mint a fiatalokkal, és ugyanúgy megtörténhet az egészséges emberekkel, mint a betegekkel. Ily módon semmi akadálya nincs, hogy egy balesetbiztosítással szerezzen magának kockázati védelmet. A balesetbiztosítás ráadásul jelentősen olcsóbb, mint egy kockázati életbiztosítás.

 

A megtakarítások

 

Bármilyen megtakarításos életbiztosítást köt, legyen szó akár egy nyugdíjbiztosításról is, az mindenképp fog pénzt adni Önnek, esetleges halála esetén a kedvezményezettjének. Ha a cukorbetegségből fakadóan halna meg, akkor a megtakarítás aktuális egyenlegét kapja meg a kedvezményezett, a visszavásárlási tábla szerint, ha egyéb okból, akkor még az életbiztosítási összeget is. Ha pedig nem hal meg, akkor a lejáratkor a felgyülemlett tőkét megkapja.

 

Hasznos: Van olyan megtakarításos életbiztosítás, ahol nem kérnek egészségügyi nyilatkozatot, és azt mondják, hogy 3 évig nem fizetnek ki haláleseti szolgáltatást, utána viszont bármilyen okból következett be a halál (legyen cukorbetegség, vagy rák), a biztosító kifizeti a haláleseti biztosítási összeget.

 

A cukorbetegség biztosítás

 

Igen, jól olvassa, létezik kimondottan cukorbetegségre biztosítás. Ezt a biztosítást természetesen cukorbetegeknek fejlesztették ki, és a cukorbetegségből fakadó súlyos következmények esetén térít, akár 5 millió forintot is.

 

Cukorbetegen is vannak lehetőségek!

 

Ebben a rövid bejegyzésben megmutattuk, hogy a cukorbetegek előtt is van számos lehetőség. Két tanácsot azonban érdemes megfogadni: Az első, hogy ne várja meg, amíg diagnosztizálják Önnél a betegséget, hamarabb kösse meg a szükséges életbiztosításokat. A második pedig, ha esetleg beteg lett, akkor se aggódjon, van lehetőség, de még inkább érdemes szakértők segítségét kérni. Igényeljen személyes konzultációt, és életbiztosítási szakemberünk a megfelelő megoldásokkal fogja támogatni Önt!

Ezt a cikket 2310 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555