Életbiztosítás díjkalkulátor

Verba György

Amikor életbiztosítást választunk érdemes előtte különböző kalkulációkat elvégezni. Rengeteg kalkulátort lehet találni az interneten, de vajon mennyire precízek, és megbízhatóak? Mit érdemes tudni a különböző kalkulátorokról. Végre itt egy cikk, ahol minden fontos információt megkap az életbiztosítás díjkalkulátorokról, és kalkulálhat is.

 

A kalkulátorok típusai

 

A kalkulátorok igazodnak az életbiztosításokhoz, vagyis alapvetően 2 fajta kalkulátor létezik, a megtakarításos életbiztosításokhoz, és a kockázati életbiztosításokhoz. Értelemszerűen a megtakarításos életbiztosítás kalkulátor kiszámolja, hogy az általunk befizetett (befektetett) díjakból mekkora lejárati összegre számíthatunk. Végezzen ide kattintva Ön is egy ilyen kalkulációt! A kockázati életbiztosítás kalkulátor pedig azt számolja ki, hogy mekkora díjakért cserébe kapunk meg bizonyos biztosítási védelmet. De ez hogyan is működik?

 

A kockázati életbiztosítás

 

A kockázati életbiztosítások meglehetősen összetett konstrukciók, hiszen rengeteg különböző ún. kiegészítő biztosítást tehetünk beléjük. (Ilyen lehet a műtéti térítés, rokkantság, stb.) Az alap kalkulációk minden esetben csak előzetes számítások, hiszen egy esetleges orvosi vizsgálat módosíthatja a díjakat. Alapvetően a korunk, az egészségügyi állapotunk, és a dohányzási szokásaink, valamint a munkavégzésünk kockázatossága határozza meg a biztosítási védelem ellenében fizetendő díjakat. Természetesen minél hamarabb indítunk egy kockázati életbiztosítást, annál olcsóbb lesz a díja. Nézzünk meg egy példát!

 

Kockázati életbiztosítás kalkuláció

 

Ebben az összehasonlító táblázatban a pénzpiac legversenyképesebb kockázati életbiztosításait hasonlítottuk össze, megvizsgálva, hogy különböző életkorokban mennyi díjat kell fizetni ugyanazért a szolgáltatásért. Összesen hat biztosító (Aegon, AXA, Generali, Signal, Union, Uniqa) 7 különböző életbiztosítását hasonlítottuk össze, a biztosítási összegek pedig 5-5 millió Ft halál, és baleseti rokkantság, valamint 150.000 Ft műtéti térítés.

 

Kockázati életbiztosítások összehasonlítása

Kockázati életbiztosítások összehasonlítása

 

 

A táblázat mindenhol az éves díjakat mutatja.

 

Ha végignézzük az adott korhoz tartozó éves díjakat, láthatjuk, hogy például 35 éves korunkban megkaphatjuk ugyanazt a védelmet 41.124 forintért, de akár 101.450 forintért is. A különbség jelentős, de érdemes azt is megnézni, hogy mi történik, ha 10 évet várunk a kockázati életbiztosítás megkötésével. Vegyük példának az Aegon Vitált, aminek 35 éves korunkban a díja 41.124 forint, míg 45 éves korunkban 82.608 forint. Ezért mondjuk, hogy minél előbb kössünk kockázati életbiztosítást.

 

Válasszuk a legjobb életbiztosításokat!

 

Az életbiztosításoknak a díja fontos szempont, amikor választunk. Nem szabad azonban szó nélkül elmenni amellett, hogy egy megtakarításos életbiztosításnál reális hozamokkal számoltunk-e, vagy egy kockázati életbiztosításnál emel-e várhatólag díjat a biztosító. Ha a legjobb életbiztosítást szeretné megkötni, akkor vegye igénybe független szakértő segítségét, hiszen Önnek ugyanannyiba fog kerülni az adott életbiztosítás. Kérjen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítás szakértőnk megtalálja Önnek az ideális életbiztosítás(oka)t!

Ezt a cikket 2437 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555