Életbiztosítás előnyei

Verba György

Nehéz pénzügyileg tudatos életet élni életbiztosítások nélkül. Mivel több fajta életbiztosítás létezik, ezért mindegyiknek más és más az előnye. Ebben a cikkben összeírtuk az életbiztosítások típusai szerint az előnyeit. Itt egy helyen megtalál minden fontos információt.

 

Milyen életbiztosításokat köthetünk?

 

Alapvetően két nagy csoportra bontani az életbiztosításokat, az első lesz, ahol a kockázati védelmen van a hangsúly, a másodiknál pedig a megtakarításon. Az első csoportba tartoznak a kockázati életbiztosítások, a balesetbiztosítások, és az egészségbiztosítások, míg a megtakarításos életbiztosítások közé a vegyes és a unit linked életbiztosításokat érdemes említeni. Nézzük meg őket egyesével!

 

A kockázati életbiztosítások előnyei

 

Ahogy fent is említettük itt a kockázati védelmünkön van a hangsúly, vagyis ha történik velünk valamilyen egészségügyi probléma, akkor a biztosító a feltételek szerint térít számunkra. Részletes összehasonlításról korábban itt írtunk. Ha egészségügyi okokból nem tudunk dolgozni menni, akkor alapból kevesebb a bevételünk, (a táppénz a bejelentett bérünk 60%-a), és a gyógyszerek, és egészségügyi segédeszközök miatt megnövekednek a költségeink. Nos, a kockázati életbiztosítás, és a kiegészítő biztosítások ezt a problémát orvosolják.

 

A balesetbiztosítások hasonlóak a kockázati életbiztosításokhoz, itt viszont csak a balesetből eredő sérülések esetén térít a biztosító. Nagy előnye, hogy a kockázati biztosítások díjainak töredékért szerezhetjük meg ezt a típusú védelmet.

 

Az egészségbiztosítások kiemelt orvosi ellátást, és szolgáltatás szervezést nyújtanak számunkra, vagyis sorban állás, és hálapénz nélkül juthatunk magas szintű orvosi ellátáshoz. Nagyon sok pénzt spórolhatunk meg vele, részletekért ide kattintson.

 

A megtakarításos életbiztosítások előnyei

 

Idővel a biztosítóknál nemcsak a kockázati védelmünkről tudtunk gondoskodni, hanem lehetőségünk nyílt pénzt megtakarítani, és felhalmozni is. Az első és még ma is választható biztosítói megtakarítások a klasszikus vegyes életbiztosítás, aminek a lényege, hogy vagy a futamidő végén, vagy a halálunk esetén fizeti ki a biztosító a biztosítási összeget, lejáratkor pedig az esetlegesen elért többlethozamok 80-100%-át pluszban megkaphatjuk.

 

A legmodernebb biztosítói megtakarítás a unit linked életbiztosítás, ahol olyan befektetési portfóliót állíthatunk össze, amilyet szeretnénk. Ennek segítségével reálisan elérhetünk 8-9%-os éves hozamot is hosszú távon is. Nagybefektetői előnyöket szerezhetünk magunknak havi 8-10.000 forint megtakarítással.

 

A legelőnyösebb életbiztosítást válasszuk!

 

Most, hogy összegeztük az életbiztosítások előnyeit, kiderült számunkra, hogy szinte nincs is olyan területe az életünknek, amire ne létezne egy előnyös életbiztosítás. A megfelelő választáshoz azonban több száz életbiztosítás kéne összehasonlítani, ami egyrészt időidényes feladat, másrészt pedig széleskörű pénzügyi ismeretet igényel. Igényeljen egy személyes életbiztosítási konzultációt, ahol szakértőnk megtalálja az előnyös életbiztosítások közül a legelőnyösebbet!

Ezt a cikket 2455 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555