Életbiztosítás fiataloknak 2016

Verba György

Amikor pénzügyekről beszélünk egyértelműen megkerülhetetlenek az életbiztosítások. Arról nem is beszélve, hogy a pénzügyileg tudatosan felépített élet szerves részét képezik. Itt nem csak a megtakarításokra érdemes gondolni, hanem az egyéb főként kockázati életbiztosításokra is. Nézzük meg, mely életbiztosításokat érdemes választania a fiataloknak.

 

Fiatalon minden olcsóbb

 

Az köztudott, hogy az életbiztosítások rendkívül fontos szolgáltatásokat nyújtanak számunkra, ezért minél hamarabb érdemes kötni magunknak. Ezen felül pedig nem árt tudni, hogy számos előnye is akad, ha fiatalon indítjuk el.

 

Amennyiben kockázati életbiztosításról van szó, sokat spórolhatunk. A konkrét számokat nézve 25 évesen egy 10 millió forintos haláleseti szolgáltatás (20 évre) havi 3.370 forintba kerül. 35 évesen azonban már 7.140 forintot kell rá fordítanunk, míg 45 évesen már 15.250 forintot.

 

Megtakarításos életbiztosítások esetén pedig egyértelmű, hogy a hosszabb futamidő előnyt jelent, csak azt kevesen tudják, hogy mennyire. Amennyiben havi 10 ezer forintot teszünk félre 15 évig, akkor 2.618.482 forintot tudunk összegyűjteni, értékkövetés nélkül, éves 6% hozamot feltételezve.  20 évnél már 4.249.254 forint lesz az egyenlegünk, míg 25 évnél 6.465.293 forint.

 

Milyen konkrét életbiztosításokat válasszunk?

 

Bár fiatal korunkban még nem tűnik annyira fontosnak mégis egy kockázati életbiztosításra szükségünk lesz. Elsődleges szolgáltatása, hogy az esetleges halálunk esetén fizessen a kedvezményezettjeinknek. Ezen felül ne feledjük, hogy olyan kiegészítő biztosítások közül választhatunk, mint a műtéti térítés, vagy a kórházi napi térítés. Ezek segíthetnek bennünket a sérülés miatti kiesett jövedelem pótlásában.

 

Rendkívül olcsón, akár havi 1-2 ezer forintból választhatunk magunknak különböző balesetbiztosítást is. Ezek hasonlítanak a kockázati biztosításokhoz, viszont kizárólag akkor szolgáltat, ha balesetből eredendően sérülünk meg, betegségből adódóan nem.

 

Az egészségbiztosításokra is egyre nagyobb szükség van, hiszen az egészségügy, a nyugdíjrendszerhez hasonlóan egyre borzasztóbb állapotokban van. Az egészségbiztosítások pedig éppen arra szolgálnak, hogy hálapénz, és várólisták nélkül, igényes körülmények között minél hamarabb ellássanak minket.

 

Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk el a nyugdíjbiztosításokról sem. Ezek olyan speciális megtakarításos életbiztosítások, amelyekre 20%-os, évente akár 130 ezer forintos adókedvezményt lehet igényelni. Míg 20 év alatt havi 20 ezer forintból (0% indexálás, 6% éves hozam) 8.678.355 forint nyugdíjtőkét tudunk kiépíteni, addig 40 év alatt 31.008.294 forintot.

 

Éljünk pénzügyileg tudatosan!

 

Rögtön a felnőtt életünk elején meg tudjuk alapozni az életünket, vagy pedig elindulhatunk a hitelcsapda világába. Ha tudatosan osztjuk be a pénzünket, és a megfelelő helyre tesszük a pénzt, akkor nem érhet minket baj. És itt nem csak az életbiztosításokról van szó, hanem az egyéb pénzügyi termékekről, a vésztartalékokról. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Szakemberünk felkeresi Önt, és a megfelelő tanácsokkal, megoldásokkal segíti majd, élete végéig.

Ezt a cikket 1819 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555