Életbiztosítás gyerekeknek

Verba György

Ön rendelkezik életbiztosítással? És gyermeke? Való igaz, hogy a gyermek nem keres pénzt havonta, viszont ha véletlenül történik vele egy baleset, akkor mi sem fogunk dolgozni, hanem vele leszünk. És egy jobb orvosi ellátás, nagyban növeli a gyógyulás hatékonyságát. Ennek a szolgáltatásnak viszont meg kell fizetni az árát. Mi, akik a prevenciós gondolkodást tartjuk a legfontosabbnak találtunk erre megoldást, már havi 2-3.000 forinttól.

Kell a gyermeknek életbiztosítás?

 

A gyermeket nem csak anyagilag, hanem emberileg, lelkileg, és gondolkodásilag is fel kell nevelnünk. A szülőnek az a feladata, hogy a lehetőségihez mérten mindent megadjon a gyermekének. Ily módon természetesen szükség van a gyermeknek (is) életbiztosításra. Milyen életbiztosítások jöhetnek szóba?

    1. egy megtakarításos életbiztosításra, ami a felsőfokú tanulmányait finanszírozza
    2. egy kockázati biztosításra

A gyermek célú megtakarítás

 

Ennek a megtakarításnak az a lényege, hogy a gyerek akkor kapjon egy jó nagy adag pénzt, amikor mi valószínűleg nem kaptunk, és nagy szükségünk lett volna rá. Ez a 18-19. születésnapunk környékén van, hiszen itt kezdi gyermekünk az életet, vagy továbbtanul, vagy lakást vásárol. A gyermek megtakarítások típusairól, összehasonlításáról itt mindent megtalál egy helyen.

A gyermek kockázati biztosítás

 

Miért van szüksége a gyermekünknek? Nézzük meg, hogy egy esetleges balesetnek milyen következményei lehetnek:

    1. kórházi ápolás, esetleg műtét
    2. rehabilitáció

 

Közelítsük meg ezt a szituációt anyagi oldalról is. Ön szerint mennyi pénzbe kerül egy alapítványi szoba, ahol gyermekünk nyugodtan tud gyógyulgatni? Mennyibe kerül egy jobb ellátást megvásárolni számára, vagy egy jobb orvosra bízni gyermekünket? Gondoljuk, hogy Ön is vinne valamilyen kis „gyógyító” ajándékot, vagy tévedünk? Ezeket összeadva egy 100.000 forint körüli összeg jön ki.

 

A rehabilitáció esetén érdemes belegondolni, hogy mennyibe kerül egy jó minőségű gyógytorna, a gyógyászati segédeszközök, és ha még egy magántanárt is fogadunk gyermekünknek, hogy ne maradjon le a tanulmányokkal? Összes simán 150-200.000 forint is lehet a költségünk.

 

Egy jelentős tényezőt pedig nem is kalkuláltunk bele, ami anyagilag még jobban megnehezíti ezt az időszakot. Ez pedig, hogy szabadságra kell jönnünk, hogy a gyermekünk mellett lehessünk, ilyenkor pedig a TB hatályos szabályai szerinti jövedelemmel kalkulálhatunk, ami jelenleg a bejelentett bérünk 60%-a. Egy hónapra Ön is kitudja számolni ez mekkora plusz kiesést jelent.

 

Összegezve több százezer forintos kiadást kell finanszíroznunk kevesebb jövedelemből.

 

Ezen problémák kiküszöbölésére tudunk ajánlani Önnek megoldást, már havi 2.667 forinttól.

Mit tud még a gyermekbiztosítás?

 

Képzelje el, hogy egy ilyen gyermekbiztosítás mellett van lehetősége pénzt gyűjteni a gyermeknek összeghatárok nélkül.

 

Természetesen bónuszai is vannak egy ilyen jellegű gyermekbiztosításnak. Ha nem történik baleset, akkor bizonyos időnként 2 havi díjat jóváír a biztosító a gyűjtőszámlán.

 

A szülők is bevonhatóak a biztosításba, és baleseti halál, és baleseti rokkantság esetén a gyermek 10 évig kap járadékot.

Gyermekbiztosítás, és felelős gondolkodás

 

Ismét találtunk egy olyan hasznos életbiztosítást, ami alacsony díjért elérhető és kiemelkedő szolgáltatást nyújt. A gyermekbiztosítás a felelősen gondolkozó szülő ismérve. A baleseteket, és betegségeket nem igazán tudjuk befolyásolni, de fel tudunk rá készülni. További hasznos és költséghatékony megoldásokért, gyerekbiztosításért kérjen személyes konzultációt életbiztosítási szakértőnktől. Egy telefonos időpont egyeztetés után szakemberünk személyesen ismerteti Önnel a legelőnyösebb megoldásokat.

Ezt a cikket 2529 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555