Életbiztosítás havi 10 ezer forintból

Verba György

Havi 10 ezer forintból már számos hasznos szolgáltatást kaphatunk a biztosító társaságoktól. Legyen szó akár kockázati védelemről, vagy egy speciális megtakarításról, ez az az összeg, amelytől érdemes komolyan belevágni egy ilyen jellegű szerződésekbe. Akkor most számoljuk ki, illetve nézzük meg, hogy milyen szolgáltatásokra tehetünk szert, ha leszerződünk egy biztosítóval!

 

A gyermek megtakarítás

 

Általában ha egy szobában 10 embert megkérdezünk, hogy a saját nyugdíjára tenne félre vagy a gyermekének, akkor 8-9 ember a gyermekét válaszolná. Az, hogy ez mennyire jó döntés az most mellékes, de kezdjünk akkor a gyermek megtakarításokkal. A biztosítók ugyanis egy olyan egyedi szolgáltatást kínálnak, hogyha elhaláloznánk a megtakarítási időszak alatt, akkor magára vállalja a díjfizetést a futamidő végéig. Mondani se kell, hogy ez mennyire jó jöhet a gyermeknek, ha valami katasztrófa történne. Ráadásul, ha havi 10 ezer forintot félreteszünk (ez kevesebb mint a családi pótlék) 15 éven keresztül, akkor több mint 2 millió forintunk lehet éves bruttó 5% hozam mellett. Ez már valóban segítség a gyermek életkezdése esetén. Menjünk tovább!

 

A nyugdíj előtakarékosság

 

2014 január elseje óta már a biztosítók is tudnak számunkra államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságot kínálni. Ennek nagy előnye, hogy a megtakarításos életbiztosítások után 20%-os évente akár 130 ezer forintos adókedvezményt tudunk igényelni. Ráadásul ez az adókedvezmény nem a bankszámlánkon fog landolni, hanem a nyugdíjbiztosításban, így az további nyereséget termel számunkra. Így lehet az, hogy egy havi 10 ezer forintos nyugdíjbiztosítással 15 év alatt (éves bruttó 5% hozammal) kicsit több, mint 2,7 millió forintunk lehet. Sőt, ha mondjuk 30 évig tesszük félre a havi 10 ezer forintot, akkor hasonló feltételek mellett már 7.283.926 forint üti a markunkat. Ezért is érdemes hamar elkezdeni a megtakarítást. Jöjjön a 3. típusú életbiztosítás!

 

A kockázati életbiztosítások

 

Ezek az életbiztosítások nem a nyereség elérésére szolgálnak, hanem arra, hogyha meghalnánk, vagy valamilyen egészségügyi problémánk adódna, akkor anyagi szolgáltatást nyújtson. AZ egyik biztosítónál például havi 10 ezer forintból, konkrétan 9.840-ből 21 millió forintos haláleseti szolgáltatást kaphatunk. Ekkora összegből a családunk ki tudja fizetni az esetleges hiteleinket, és át tud állni egy alacsonyabb életszínvonalra, ha velünk valami tragédia történne.

 

Az életbiztosítások értünk vannak

 

Ebben a cikkben megvizsgáltuk, hogy mire lehet elég egy havi 10 ezer forintos életbiztosítás. Látható a számokból, hogy akár megtakarítunk, akár kockázati védelmet szerzünk magunknak, igen jól járhatunk. Persze minden ember más, így mindenkinek más igényei merülnek fel. Éppen ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt. Szakértőnk segít Önnek megtalálni az igényeihez leginkább passzoló életbiztosításokat.

Ezt a cikket 1591 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555