Életbiztosítás kalkulátor 2016

Verba György

Életbiztosításokat már nem csak azért indítunk, mert a halálunk után pénzt szeretnénk hagyni magunk után. Sőt, ez inkább másodlagos cél szokott lenni, mivel a prioritás a megtakarításokra helyeződött. Ez magával hozta az életbiztosítás kalkulátorok szükségességét, és térnyerését.

 

Nehéz választani?

 

A unit linked típusú, más néven befektetéses életbiztosítások nem olyan egyszerű megtakarítások, mint például a bankbetétek. Ott ugyanis mi fix időre lekötjük a pénzünket, amelyre a bank konkrét előre beígért kamatot ad.

 

A befektetéses életbiztosítások esetén azonban nem konkrét összegre szerződünk, hanem arra, hogy a megtakarítási időszak végéig félretesszük a pénzt. Ezt a pénz pedig befektetési alapokba áramlik, és annak a nyereségessége alapján alakul ki a lejárati összeg. Itt csak a legritkább esetben van előre beígért kamat, de akkor mégis mi alapján válasszunk?

 

A kalkulátorok nyújtanak támpontot

 

Pontosan ezért készítettük az oldalra az életbiztosítás kalkulátort, hogy tudjon egy, a piacon elérhető unit linked biztosítással is tervezni. Ráadásul, ahogy látható 4%, 6%, és 8%-os éves hozammal is lehet kalkulálni. Így mindenki a maga kockázatvállalásához mérten tudja kiszámolni, hogy nagyjából mekkora lejárati összegre számíthat.

 

Fontos tudni, hogy messze nem mindegy, hogy melyik életbiztosítási szerződésre kanyarítjuk oda a nevünket, mert a több száz ajánlat közül, csak 8-10 olyan szerződés van, amelyet mi is aláírnánk.

 

Mikor érdemes unit linked biztosítást választani?

 

Alapvetően az egyedi költségek miatt ezek nem rövid távú megtakarítások. 10 év alatt nem igazán hatékony, felette viszont abszolút megéri.

 

Ily módon kimondottan hatékony lehet például gyermek megtakarításnak. Itt ugyanis jó esetben 16-18 évünk van ahhoz, hogy megfelelő tőkét kiépítsünk. Arról nem is beszélve, hogy esetleges halálunk esetén a biztosító magára vállalja a díjfizetést, amíg a gyermek fel nem nő. Mi pedig a kalkulátor segítségével meg tudjuk határozni, hogy mekkora összeggel tudjuk segíteni az Ő életkezdését.

 

Egy csak egy példa volt a sok közül, de mivel a megtakarításos életbiztosításoknak semmi nem korlátozza a felhasználását, bármely 10 év feletti célunkhoz gyűjthetünk egy ilyen megtakarításban pénzt.

 

Hasonlítsuk össze kalkulációkkal az életbiztosításokat!

 

Önmagában egy konkrét ajánlatra való számítás nem elegendő, megfelelően össze is kell hasonlítani őket. Nehéz elhinni, de ugyanolyan feltételek mellett, akár több millió forintos különbségek is adódhatnak. Ezeket a milliókat pedig jobb megszerezni, mint veszni hagyni. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, és az összehasonlítások után azt tudja kiválasztani, amely valóban a legjobb Önnek.

Ezt a cikket 1898 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555