Életbiztosítás online kalkulátor

Verba György

2014-ben az életbiztosítások egyik legfontosabb tényezője a díjszámítás. A díjszámításokhoz meg természetesen szükség van különböző kalkulátorokra, online kalkulátorokra. Ebben a cikkben szeretnénk segíteni a kalkulálni vágyóknak, és megmutatjuk hogyan működik a mi megtakarítás kalkulátorunk.

 

Az életbiztosítások fajtái

 

Az életbiztosításokat 2 nagy csoportra oszthatjuk, az első csoportba az olyan biztosításokat soroljuk, ahol a kockázati védelmen van a hangsúly. Ilyenek a kockázati életbiztosítások a balesetbiztosítások, és az egészségbiztosítások. A második csoportba tartoznak azok az életbiztosítások, amelyeket megtakarítási, befektetési céllal indítunk. Nézzük is meg őket részletesen!

 

A kockázati életbiztosítás kalkuláció

 

A megfelelő kockázati életbiztosítások nagyon függnek tőlünk. Nem elég megadni csak a futamidőt, és a havi összeget, mint egy megtakarításnál, itt nemegyszer 1-2 órát is eltart a megfelelő kockázati védelmi csomag összeállítása. Arról nem is beszélve, hogy sok olyan egyéni paraméter is befolyásolja, mint a jelenlegi egészségügyi állapot, a dohányzási szokások, a kor, milyen gyógyszert szedünk, így egy ilyen jellegű online kalkulátor meglehetősen összetett és bonyolult lenne, annyira hogy szinte senki nem töltené ki az adatokat. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a kikalkulált díjakat egy esetleges orvosi vizsgálat jelentős mértékben megváltoztathat mind pozitív, mind negatív irányba. Ha ilyen jellegű életbiztosításban gondolkozik, akkor igényeljen egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk elvégzi Ön helyett ezeket a számításokat.

 

A megtakarításos életbiztosítás számítása

 

A megtakarításos életbiztosításokat sokkal egyszerűbben és hatékonyabban tudjuk kalkulálni online kalkulátorok segítségével. Itt van mindjárt az oldalunkon található megtakarítás kalkulátor, amit idekattintva tud használni, sőt cikkünk alján is megtalálja. Egyszerűen kiválasztja, hogy mennyi ideig szeretne megtakarítani (10-40 év), és azt hogy mekkora összeget (10.000-100.000 forint) szándékozik félretenni havonta, és rákattint a kalkuláció indítása gombra. Ezután felugrik Önnek, hogy mekkora lesz a lejárati összeg, a becsült éves nettó hozam, illetve az hogy 15 évig ez havonta mekkora kifizetést jelent Önnek, ha nem egy összegben veszi fel a pénzt.

 

Az online kalkulátorok szerepe

 

Az online kalkulátoroknak a pontos szerepe az, hogy megmutassa, nagyjából mire számíthat, akár megtakarítani szeretne, akár kockázati védelmet szeretne magának. Pontos számításokat nem fog tudni végezni ezekkel a programokkal, és kisebb-nagyobb eltérések lehetnek a kalkulátor minőségétől függően. Ezért az online kalkulátorok használata utána vegye fel a kapcsolatot egy független szakértővel, aki el tudja végezni a konkrét, és éles számításokat. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és a teljes pénzpiac kínálatából életbiztosítási szakértőnk a legjobb megoldás(oka)t fogja vinni Önnek, számításokkal alátámasztva!

Ezt a cikket 2411 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555