Életbiztosítás, unit linked

Verba György

Ahogy fejlődtek az életbiztosítások, úgy mászták meg a lépcsőfokokat és már eljutottak arra a szintre, hogy az egyik leghatékonyabb megtakarítási formák pénzügyi közép-, és hosszú távon. Mi most be is mutatjuk, hogyan működnek, és hogy milyen célra érdemes választani.

 

Mire jók az életbiztosítások?

 

Ahogy az egész világ, úgy az életbiztosítások is folyamatosan fejlődnek. Idestova már nem csak biztosítanak, hanem nagybefektetői előnyökhöz is juttatnak bennünket, ha megtakarítani szeretnénk. Számos közép-, és hosszú távú célunk eléréséhez segíthet hozzá minket akár a folyamatos díjas, akár ez egyszeri díjas unit linked életbiztosítás.

 

A unit linked életbiztosítás fogalma

 

Definíció szerint befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, vagyis a befolyó díjakat a biztosító befektetési egységekre váltja, amit az adott üzletpolitika szerint fektet be. Ez azt is jelenti, hogy különböző kockázatú, különböző hozam lehetőségű befektetési alapokból állíthatjuk össze a befektetési portfóliónkat. A befektetésen kívül tartalmaz valamilyen mértékű kockázati életbiztosítási elemet is.

 

Milyen időtávon jó a unit linked életbiztosítás?

 

Az egyszeri díjas életbiztosításoknak másmilyen a költségszerkezete, mint a folyamatos díjas unit linked életbiztosításoknak, így az már egy 3-5 éves távon is jó megoldást nyújthat számunkra. A folyamatos díjas változat 10 évtől tud reálisan nyereséget produkálni számunkra. Minél hosszabb a futamidő, értelem szerűen a nyereségünk is annál nagyobb.

 

Milyen célokra hasznos a unit linked életbiztosítás?

 

Életünkben alapvetően 3 nagy anyagi kihívást jelentő feladat van, a gyermek oktatása, a saját lakás, és a nyugdíjunk kiegészítése. Nézzük meg, hogy ezekhez a célokhoz hogyan illeszthető a befektetéses életbiztosítás.

 

A gyermek megtakarításra a gyerekünk 19. születésnapjáig van nagyjából időnk megtakarítani, ez elég hosszú idő ahhoz, hogy a folyamatos díjas unit linked nyereséges legyen. A lakáscélhoz az egyszeri díjas változatot javasoljuk, amit futamidejében egy lakáskasszához igazítunk. Nyugdíjra pedig olyan unit linked életbiztosítást köthetünk, amire 20%-os, legfeljebb 130.000 forintos adókedvezmény vehetünk igénybe.

 

Az idő pénz, pláne a unit linked életbiztosításnál

 

Ahogy a cikkből is kiderül a unit linked életbiztosításoknak időre van szükségük, hogy minél nagyobb nyereséget termeljen számunkra. Legyen szó akár gyerek, lakás vagy nyugdíjcélról érdemes minél hamarabb elindítani a megtakarítást, hogy az idő értünk dolgozzon. Igényeljen egy órás személyes konzultációt, ahol unit linked szakértőnk megtalálja azt a megtakarítást, amivel a legjobban jár!

Ezt a cikket 2432 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555