Életbiztosítási ajánlatok

Verba György

Egy életbiztosítási szerződést elindítani nehéz folyamat. Sok tényezőt kell megvizsgálni, hogy kiderüljön, hogy illik-e hozzánk az adott életbiztosítás. Kicsit a ruhavásárlásra emlékeztet minket, és ez arra sarkallt, hogy megmutassuk, hogy életbiztosítási szabónk milyen szempont szerint tudja Önre igazítani a kiválasztott ruhát.

Mire figyeljünk az életbiztosításoknál?

Az életbiztosításokat sok szempont szerint össze tudjuk hasonlítani, érdemes körültekintően, több ajánlatot megvizsgálva választani. Íme, a szempontok:

    1. a pénzintézet maga
    2. a futamidő
    3. a rugalmasság
    4. a TKM
    5. a hozamok

Ez az 5 tényező a legfontosabb, amit érdemes minden életbiztosítási ajánlatnál kiemelt figyelemmel követni.

A pénzintézet

Viccesen szoktuk egymás közt mondani, hogy úgy kell pénzintézetet választani, mint életünk párját. Egy rossz választás sok pénzünkbe, és rengeteg kellemetlenségbe kerülhet. A választásunk essen egy tőkeerős, jó kommunikációjú, és széles ügyfélkörrel, tapasztalattal rendelkező pénzintézetre.

A futamidő

A futamidő megválasztása is fontos, és befolyásoló tényező. Ha például fiatalon kötünk egy kockázati életbiztosítást, vagy balesetbiztosítás érdemes a lehető leghosszabb futamidőt választani. Fiatal korunkban ugyanis jelentősen olcsóbbak az életbiztosítási díjak, mint idősebb korunkban. Megtakarításos életbiztosításoknál a futamidő esetleges rövidsége miatt pedig, bizonyos életbiztosítások már lehet, hogy nem jelentenek hatékony és jó megoldást.

A rugalmasság

Sok minden tartozhat egy életbiztosítás rugalmasságához, de mi elsősorban a díjfizetés módosítására gondolunk, meg a díjszüneteltetés lehetőségére. Mi magunk se kötnénk szívesen egy 32 éves nyugdíjbiztosítást, ha a futamidő alatt nincs lehetőség egy éves díjszüneteltetésre. Szintén nem mellékes, hogy befektetéses életbiztosításnál milyen feltételekkel tudunk eseti befizetést eszközölni.

TKM, avagy a költségek

Ez a mutatószám csak a unit linked típusú életbiztosításoknál létezik. A TKM mutató arra hivatott, hogy megmutassa egy átlagos szerződésre, hogy évente várhatólag mekkora költséget vonnak le a szerződésünk egyenlegéből. A TKM azonban nem egyénre szabott, a mi szerződésünk lehet ennél olcsóbb, de drágább is.

A hozamok

A hozamok jelentik a megtakarításos életbiztosítások szívét-lelkét. Mindenki azért tesz félre pénzt, hogy még többet kapjon vissza. Magyarországon, a www.moneymoon.hu oldalon érdemes a befektetési alapok hozamaival kapcsolatban mélyebben elmerülni, elmélkedni. Arra azonban figyeljünk, hogy csak azonos kockázati besorolású befektetési alapokat hasonlítsunk össze, mert az almát sincs értelme összehasonlítani a körtével.

A jó életbiztosítási ajánlat

A jó életbiztosítási ajánlat olyan, mint egy szép divatos és kényelmes ruha. Amikor kell, mindig elő tudjuk venni a szekrényből, pontosan illik ránk, és jól érezzük magunkat benne. Mindenki nagyon boldog, amikor egy új ruhát vesz, és ilyen érzés kell, hogy a hatalmába kerítsen minket akkor is, ha megkötünk egy életbiztosítást. Kérjen tőlünk egy szakmai konzultációt, és tanácsadónk felkeresi Önt, és mint egy jó személyi szabó Önhöz igazítja a kiválasztott ruhadarabot.

Ezt a cikket 2532 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555