Életbiztosítási díjak 3. rész

Verba György

Ezzel a résszel elérkeztünk az életbiztosítási díjak trilógia záró epizódjához. Az okosan gondolkodó Ádám (26), már havi 100.000 forinttal jobban jár, mint János (54), de Pál (38) is jelentős összeget tud megspórolni, idősebb alanyunkkal szemben. Még hátra van a gyermekek megtakarítása, de itt szerintünk János jobban odafigyelt, mint a saját életbiztosításaira. Ha újra szeretné felidézni, hogy korábban mi történt 3 főhősünkkel az első részben az ide kattintva teheti meg, az úriemberek nyugdíj megtakarításáról (2. rész) pedig itt olvashat.

Mi a gyermek megtakarítás célja?

A gyermek megtakarításunknak egyetlen célja lehet: A lurkó életkezdését anyagilag támogatni. Az anyagi támogatásra leginkább 18-19 éves korától van szükség. Az, hogy ez egy egyetemi oktatás finanszírozása, vagy egy saját lakás önereje, vagy csak simán egy pár millió forint formájában adjuk gyermekünknek az részletkérdés.

Mekkora összegre lesz szükség?

A legegyszerűbb, ha a felsőoktatási tanulmányok finanszírozásával kalkulálunk. Félévente 300.000 forint tandíj + megélhetés + tanszerek = min. 500.000 Ft/hó. Ha 10 félévvel számolunk, akkor ez összesen 5.000.000 forint mai vásárlói értéken.

 

A szám, az 5 millió forint tehát adott, a futamidő is adott, hiszen gyermekünk 19 évesen már elkezd(het)i a felsőfokú tanulmányait, nézzük meg, hogy mekkora havi összegből tudjuk megoldani az előttünk álló feladatot.

Cél az 5.000.000 forint

Az alábbi táblázatban minden évben 8%-os hozamot feltételeztünk, 3-3%-os infláció és értékkövetés mellett. A biztonság kedvéért a táblázat tartalmazza, hogy 3.000.000 forint és 7.000.000 forint eléréséhez is mekkora összeget érdemes megtakarítani havonta.

Életbiztosítási díjak: A gyermek megtakarítás

Életbiztosítási díjak: A gyermek megtakarítás

 

Az 5 millió forintos célunkat elérhetjük havi 17.917 forintból is, de ha késlekedünk ez a szám akár 44.167 forintra is emelkedhet. De ha jól megnézzük már egy elvesztett év is havi 1.600 forintunkba kerül, 4 év csúszás pedig 7.000 forint plusz havi kötelezettséget jelent.

 

Szerintünk trilógiánk főhősei időben eszméltek, és legkésőbb gyermekük 1 éves korában elindították a gyermek megtakarításokat. Még János is, mert magára ugyan nem gondolt elég hamar, de gyermekénél ezt a hibát már nem követte el.

Mi a tanulság?

Sajnos 3 részes sorozatunk a végéhez ért. Reméljük Önnek is tetszett Ádám, Pál, és János életén keresztül bemutatott tanmesénk. Minden ilyen történetnek, így ennek is van egy tanulsága: Az életbiztosításokat minél fiatalabban elkezdjük használni, annál olcsóbbak, és annál eredményesebbek lesznek. Tudja, Ön választja ki, hogy melyik úriember életútját követi, de ők most sajnos elbúcsúznak tőlünk. Helyettük viszont ismerje meg életbiztosítási szakemberünket egy személyes konzultáció keretén belül, aki tudásával segítette Ádámot, Pált, és Jánost is.

Ezt a cikket 2532 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555