Életbiztosítási kiegészítők: egészségbiztosítás

Verba György

Tényleg kevesen tudatosítjuk magunkat azt, hogy milyen veszélyek leselkednek ránk a minden napok során. Sok esetben azt hinnénk, hogy az életbiztosítási szerződésünk csak egy váratlan haláleset után nyújt térítést, pedig ez nem igaz. Az életbiztosítási szerződést különböző kiegészítő elemekkel is megtoldhatjuk, így akár egészségbiztosítási védelemben is részesülhetünk.


Maga az egészségbiztosítás nem összekeverendő a társadalombiztosítással, viszont a fogalmat megfordítva akár betegségbiztosításnak is nevezhetjük magát a konstrukciót.

Az egészségbiztosítási szabályok

Azt jó tudni, hogy az egészségbiztosítási díj nemtől független, tehát már nem tesznek különbséget a biztosítók a női és a férfi biztosítottak között. Kor tekintetében viszont mér más a helyzet, hiszen az idő előre haladtával egyre jobban valószínűsíthető, hogy megbetegszünk, így a biztosítás díja is magasabb lehet. A biztosítás díja pedig évről évre folyamatosan nőhet.   A biztosítók általában 65 éves korig szokták egyébként vállalni az életbiztosítási védelmet, hiszen efölött ez már kiemelten kockázatosnak számítana.
Minden életbiztosítási szerződés tartalmaz kizárásokat és mentesüléseket, ezekkel pedig nagyon fontos tisztában is lenni. A szerződési feltételeknek pedig meg kell felelnünk, különben a biztosító térítést nem fizet.
A szerződés megkötésekor a biztosítók bizonyos várakozási időt szoktak kikötni, ami azt jelenti, hogy azon belül az egészségbiztosítási károkra nem nyújt térítést. A várakozási idő zömében hat hónap körül szokott alakulni.

Kórházi napi térítés

Ha balesetből vagy betegségből kifolyólag kórházba kerülünk, akkor a biztosító vállalja azt, hogy napi térítést fizet. Ez természetesen a fekvőbeteg ellátásra vonatkozik, amennyiben ez orvosilag indokolt. A számításnál a kórházban töltött éjszakák számát kell figyelembe venni.

Műtéti térítés

Ha balesetből vagy betegségből adódóan kórházba kerülünk és az orvos utasítására műtétre szorulunk, a műtét súlyosságától függően a biztosító térítést fizet.

Kritikus betegségek biztosítás

Ha olyan, a biztosítási feltételekben meghatározott, kritikus betegség támadja meg a szervezetünket, aminek előzményéről tudomást nem szereztünk, a biztosító a gyógyulási folyamat érdekében vállalja azt, hogy térítést nyújt. Ennek pontos feltételeiről, és hogy maga a biztosítás mely betegségekre vonatkozik, érdemes még a szerződés megkötése előtt tájékozódni.

 

 

Amennyiben Ön is igényt tart az életbiztosítási védelemre, kérjen ajánlatot tanácsadóinktól, akik a legjobb életbiztosítási lehetőségeket készséggel felvázolják Önnek egy személyes találkozó keretén belül

Ezt a cikket 2671 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555