Életbiztosítások a lakáshitelhez

Verba György

A váratlan eseményekre mindig érdemes a lehetőségekhez képest minél jobban felkészülni, pláne olyankor, amikor több millió forintos hiteltartozásunk van. Arról nem is beszélve, hogy akad olyan lehetőség is előttünk egy életbiztosítás segítségével akár jelentősen le is rövidíthetjük a hitel visszafizetésének idejét.

 

Milyen életbiztosítások vannak?

 

Jelenleg, amikor életbiztosításról beszélünk, akkor két külön típust kell elkülönítenünk. Az első a kockázati életbiztosítás, amellyel haláleset, és egyéb egészségügyi probléma esetén térít számunkra. A másik pedig a megtakarítási céllal indított életbiztosítás, ennél a konstrukciónál is rendelkezhetünk különböző kockázati elemekkel, de itt a hangsúly a tényleges befektetésen van. Vegyük végig, hogy melyik életbiztosításra miért van, vagy lehet szükségünk!

 

A kockázati életbiztosítás szinte kötelező

 

Lakáshitelt általában akkor veszünk fel, amikor vagy családalapításba vágunk, vagy adott esetben már van is családunk. Legyen bármelyik is a kettő közül, ekkor egy minden eddiginél jelentősebb folyamatos fizetési kötelezettséget vállalunk, ami jelentősen megterheli a háztartás költségvetését. Két kereső esetén általában ez a teher könnyedén elviselhető, de mit történik, ha hirtelen csak egy kereset marad?

 

Erre kell felkészülni egy kockázati életbiztosítással, hiszen pont ilyen esetekben térít, és így a család a biztosítási összegből ki tudja fizetni a tartozást, és nem kell ezért elköltözni. Felelősen gondolkozva mindenkinek legalább akkor életbiztosítása kell hogy legyen, mint amekkora tartozása van.

 

A megtakarításos életbiztosítás hasznos lehet

 

Ahogy korábban is írtuk, a megtakarításos életbiztosításoknak is lehet szerepe a hitelünk mellett. Röviden ezt úgy kell elképzelni, hogy a hiteltörlesztés mellé elindítunk egy olcsó, jó portfólióval rendelkező életbiztosítást, és párhuzamosan fizetjük a kettőt. Ezzel azt nyerjük, hogy egyszerre növekszik a tőkénk (adóelőnyök mellett), és egyszerre csökken a hiteltartozásunk. Amennyiben megfelelő nagyságú a rendszeres megtakarításunk, akkor egy 20 éves hitelt akár 12-13 év után is vissza tudjuk fizetni, amivel jelentős összeget takarítunk meg.

 

Szükség van az életbiztosításokra!

 

Mivel a hitellel nem csak pénzt kapunk, hanem egy óriási felelősséget is veszünk magunkra. Ilyenkor pedig érdemes minden lehetőségre, váratlan eseményre felkészülni, és az életbiztosítások pontosan ezt a szerepet hivatottak betölteni. Ez viszont csak akkor teljesülhet maradéktalanul, hogyha a legjobb életbiztosításokat választjuk magunknak. Pont ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk a teljes pénzpiac kínálatából csak a legjobbakat teszi le az Ön asztalára!

Ezt a cikket 2019 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555