Életbiztosítások és befektetések

Verba György

A mai modern társadalomban mind befektetésekre, mind életbiztosításra szükség van. Az természetes, hogy a kitűzött céljainkat befektetésen keresztül érhetjük el, de az életbiztosítás legalább olyan fontos, és több szempontból is előnyös. Érdemes ez a két lehetőséget egybegyúrni? Érdemes egy szerződésen belül megoldani a befektetést, és az életbiztosítást? A cikkből kiderül.

 

Miért kell az életbiztosítás?

 

Bizonyára Ön is a felelősen gondolkodó emberek közé tartozik. Ez fontos is hiszen az életbiztosításokban a felelősen gondolkodó emberek látják meg az igazi megoldást. A halál egy olyan esemény, ami előbb vagy utóbb bekövetkezik, erre az esetre pedig érdemes pénzt hagyni magunk után szeretteinknek, nem pedig adósságot. Az egyik kollégánk szokta mindig mondani, hogy „az életbiztosítás az egyik legszebben megírt szerelmes levél”. Az életbiztosítás összegét az alábbiak szerint szoktuk kiszámolni:

 

Biztosítási összeg= Összes (hitel)tartozás+1 millió Ft (temetési költség)+ 2-3 éves keresetünk

 

Miért kell a befektetés?

 

Befektetésre azért van szükségünk, mert az általunk megkeresett pénz csak egy eszköz a céljaink eléréséhez. Legyen ez akár egy ház, akár gyermekünk felsőoktatási tanulmánya, akár a nyugodt nyugdíjas kor. Ha nem fektetünk be, akkor a pénzünk folyamatosan értéktelenedik (infláció), és így nem fogjuk elérni azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. Nézzük meg milyen hasznos, ha a befektetést, és az életbiztosítást egy szerződésen belül elintézzük!

 

A gyermek megtakarítás

 

Azzal tisztában van Ön is, hogy gyermeke felsőfokú tanulmányai tandíj nélkül sincsen ingyen. Mi lesz, ha még tandíj is lesz? Ez egy olyan rizikófaktor, amivel nem érdemes felesleges kockázatot vállalni, érdemes rá inkább felkészülni. Mit szólna hozzá, ha ezt egy olyan befektetéssel tenné, ami az Ön esetleges halála esetén átvállalja a díjfizetést, és a gyermeke garantáltan magas összeget kap meg 19 éves korában. A befektetése életbiztosítások egy része ezt tudja. Más célú megtakarításnál mi a helyzet?

 

A nyugdíj megtakarítás

 

Amikor nyugdíjra teszünk félre, akkor mindenkiben felmerül, hogy „mi van ha nem élem meg a nyugdíjas kort?”. Ez előfordulhat, de a befektetéses életbiztosítások (nyugdíjbiztosítások) erre az eshetőségre is fel vannak készülve. Törvényileg szabályozva van, hogy a biztosított halála esetén a megadott kedvezményezettnek adómentesen kell téríteni. Az adómentes térítés (halál esetén) egyébként minden életbiztosításnál érvényesül, ez a folyószámlán örökölt pénzre, vagy az ingatlan öröklésre nem teljesül.

 

Életbiztosítás és befektetés együtt

 

Ez a két tényező együtt teszi ki a befektetéses életbiztosítást. Megvizsgáltuk, hogy különböző célok elérésében milyen hasznos, ha a befektetésünk rendelkezik életbiztosítási szolgáltatással is. Jelenleg a pénzpiacon több száz ilyen jellegű konstrukció található, amiből Önnek csak 1 jelenti a legjobb megoldást. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk megismerheti az igényeit, elvárásait, és megtalálja ehhez az optimális pénzügyi konstrukciót!

Ezt a cikket 2288 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555