Elköltségelhető életbiztosítás

Verba György

A vállalkozók vállára nehezedő magas adóterhek ellensúlyozására kiváló lehetőséget nyújthatnak a különböző elköltségelhető életbiztosítások. Ebben a cikkben összeszedtük az összes olyan életbiztosítás típust, amelyek adóoptimalizálásra is alkalmasak.

 

Milyen életbiztosítások jöhetnek szóba?

 

Az életbiztosítások közül az alábbiakat tudja a cégünk úgy megkötni, hogy a díjakat költségként le tudja írni:

  1. egészségbiztosítás
  2. balesetbiztosítás
  3. kockázati életbiztosítás
  4. whole life befektetéses életbiztosítás

 

Az egészségbiztosítás

 

Az egészségbiztosítás egy speciális életbiztosítás, hiszen itt nem kockázati védelmet kapunk a befizetett díjakért cserébe, hanem egy kiemelt (VIP) egészségügyi szolgáltatást, és ellátásszervezést. A munkáltatónak, és a munkavállalónak is érdeke, hogy egy kisebb egészségügyi probléma esetén a dolgozó előre megadott fix időpontban megy a vizsgálatra, és sorban állás, valamint hálapénz nélkül megvizsgálják, így hamarabb vissza tud menni (egészségesen) dolgozni. Bővebb információt itt talál az egészségbiztosításokról. 

 

A balesetbiztosítás

 

A balesetbiztosítások az előre nem látható esemény bekövetkezte esetén térít, ha valamilyen egészségügyi kárt szenvedünk el. Legyen szó egy csonttörésről, vagy egy komolyabb műtétről a balesetbiztosításból kapott pénzből át tudjuk vészelni azt a időszakot, amíg nem tudunk dolgozni, a táppénz ugyanis csak a bejelentett bérünk 60%-a.

 

A kockázati életbiztosítás

 

Ez az életbiztosítás elsősorban a halál esetén térít, ami cégtársak esetén kiemelt figyelmet érdemel. Gondoljon bele, hogy cégtársával felépítenek egy vállalkozást, amelynek az értéke nagyjából 50 millió forint. Egy váratlan halál esetén vagy kifizeti volt cégtársának a családját a cégből (25 millió forint), vagy esetleg kap egy olyan cégtársat, akivel nem tud, vagy nem szeretne együtt dolgozni. Ezen felül a különböző kiegészítő biztosítások védelmet nyújtanak az esetleges betegségekre.

 

A whole life befektetéses életbiztosítás

 

Ez egy élethosszig tartó szerződés, amit természetes hamarabb is vissza lehet vásárolni. A folyamatos díjakat a cég költségként leírhatja, és a pénz kivételkor csak a befizetett díjak után kell SZJA + EHO, összesen 43%-ot leadózni. Ez egy kiváló adóoptimalizáló lehetőség, és nem mellesleg egy jó befektetés, erről itt tud részletesen olvasni. 

 

Használjuk ki a lehetőségeket!

 

Rövid távon semmiképpen nem várható, hogy a vállalkozások számára az adócsökkentés, így érdemes ezek felé az adóoptimalizáló megoldások felé fordulni. Mi most 4 különböző megoldást is mutattunk erre, amit azonban nem árt összehangolni, és komplexen kezelni. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk megtalálja az Ön és cége számára a legmegfelelőbb megoldást!

Ezt a cikket 2413 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555