Előtakarékosság gyerekeknek

Verba György

Megkérdeztük az ügyfeleinket, hogy szerintük mi kell egy jó gyermek megtakarításhoz, és az alábbi válaszokat kaptuk: Biztonság, hozam, bizalom, extrák. Most ezekről fogunk beszélni, egyesével és részletesen.

 

 

A gyermek előtakarékosság célja

 

A cél nem más, mint pénzt adni a gyermekünknek 18-19 éves korára. Az elsődleges cél ezzel kapcsolatban a felsőfokú tanulmányok finanszírozása szokott lenni, hiszen a szülők tisztában vannak azzal, hogy a felsőoktatás akkor sincs ingyen, ha nem kell tandíjat fizetni. Ki tudja meddig nem kell tandíjat fizetni? Erre mondják az, hogy jobb félni, mint megijedni. A gyermek előtakarékosságról ebben a cikkben is tájékozódhat.

 

A gyermek előtakarékosság és a biztonság

 

Szinte nem is nagyon tudunk olyan gyermek előtakarékosságot mondani, ahol ne lenne biztonságban a pénz, hiszen a banki megtakarításnál OBA garancia van, a biztosítóknál választhatunk garantált alapokat, és profik kezelik a pénzünket, az állam pedig egy állampapírba fekteti a gyermek megtakarítást.

 

A gyermek előtakarékosság és a hozam

 

Növekvő sorrendben jelenleg a gyermek megtakarítási számla van az első helyen, mivel a banki kamatok jelenleg 3% körül mozognak. A Start számla állampapírja infláció feletti plusz 3%-ot garantál, így jelenleg kb. 5% körül mozog, a gyermek megtakarítási programoknál pedig az általunk összeállított portfóliótól függ, így reális a 6-8% éves hozam.

 

A gyermek előtakarékosság és a bizalom

 

A bizalom fontos tényező minden megtakarításnál, kiváltképp ha a gyermekünkről gondoskodunk. A bankban elhelyezett pénzek, és a biztosítónál befektetett pénzek garanciákkal vannak ellátva így nincs okunk aggódni, elvileg a Start számlánál sem kéne, de ügyfeleink jelentős része mégis aggódik, hogy a magán nyugdíjpénztár sorsára jutnak ezek a MÁK-nál vezetett megtakarítások, továbbá az is aggasztja az embereket, hogy még egyetlen Start számla sem járt le, és a felhasználást szabályozó jogszabály évről-évre változik.

 

A gyermek előtakarékosság és az extrák

 

A banki megtakarítási számláknál egyszerű akciós lekötésekre érdemes figyelni, míg a Start számlánál a befizetéseink 10%-át, legfeljebb havi 600 forintot az állam jóváír a megtakarításunkhoz. A biztosításnál két dolgot érdemes megemlíteni az egyik a különböző megtakarítások után kapott bónuszok, a másik pedig, hogyha meghalna a szülő a megtakarítási időszak alatt, akkor a biztosító magára vállalja a díjfizetést a futamidő végéig.

 

Mérlegeljünk, és válasszunk!

 

Összehasonlítottuk a gyermek előtakarékosságokat az Önök által választott 4 legfontosabb szempont szerint. Mivel ezzel a megtakarítással gyermekünket szeretnénk anyagilag előnyös helyzetbe hozni, itt próbálgatásnak, és rossz választásnak nincs helye. Igényeljen egy személyes konzultációt, a gyermek megtakarítási szakértőnk megkeresi a pénzpiac legjobb ajánlatát gyermeke számára!

Ezt a cikket 2418 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555