Ezért legyen kockázati életbiztosítása 2015-ben!

Verba György

A tavalyi, 2014-es évben az emberek legnagyobb számban nem a nagy hírverést kapott nyugdíjbiztosítást keresték a biztosítóknál, hanem a kockázati életbiztosításokat. Teljesen érhető, hiszen az ilyen jellegű életbiztosítások nem csak halál esetén szolgáltatnak, hanem egy esetleges megbetegedés, vagy baleset esetén a kieső jövedelmet is tudják pótolni, és hogy miért van erre szükség? Tartson velünk, és megmutatjuk, miért válasszon magának 2015-ben egy kockázati életbiztosítást!

 

Egy magyar munkavállaló helyzete

 

A legtöbb dolgozó ember rendkívül félti a munkáját, ami valószínűleg abból fakad, hogy a lakosság túlnyomó részének 2 hónapi megélhetésre elegendő vésztartaléka sincsen. Ilyenkor természetesen rosszul jön (sőt mindig) egy esetleges megbetegedés, vagy baleset. Bevett szokás, hogy ilyenkor még betegen, sérülten is tovább dolgozunk, csak nehogy elveszítsük a munkánkat, vagy nehogy bevételkiesés jelentkezzen. Ezzel veszélyeztetjük a velünk együttdolgozók egészségét is, és a napi feladatainkat sem tudjuk ugyanúgy ellátni, ami szintén a munkahely elvesztéséhez vezethet. Egyszerűbb, és humánusabb megoldás otthon meggyógyulni felépülni, és egészségesen visszatérni a munkába. Mi történik a kieső jövedelemmel?

 

A táppénz egyre kevesebb

 

Először is szögezzük le, hogy a táppénz összegét nehéz kiszámolni, de leegyszerűsítve a bejelentett bérünk 60%-a, amire 15 nap betegszabadság után vagyunk jogosultak. Amíg a betegszabadságot (a bérünk 70%-a) a munkáltatónk fizeti nekünk, addig a táppénzt (60%) az állam.

 

A KSH készített egy érdekes felmérést, ami kimutatja, hogy 8 év alatt a napi átlagos táppénzen lévő emberek száma 102 ezerről 54 ezerre esett vissza, vagyis majdnem megfeleződött. Ön szerint ennyivel egészségesebbek az emberek, és ennyivel kevesebb a baleset?

 

Vagyis ha munkaképtelenek vagyunk, akkor a keresetünk alsó hangon 30%-ának búcsút mondhatunk, sokan ezért inkább sima szabadságot vesznek ki, és nem mennek el pihenni, nyaralni, amire viszont szüksége van a szervezetnek (is). Mi lehet a jó megoldás?

 

Gyógyulás alatt kapjon táppénzt, és biztosítási szolgáltatást!

 

A legfontosabb célja a kockázati életbiztosításoknak, hogy a pénz ne álljon az egészsége útjába. Gondoljon bele abba, hogy milyen kicsi összegekből, mekkora szolgáltatást kaphat a táppénz mellé. Számoljunk együtt!

 

Jelenleg megkeressük a magyarországi átlagbért, vagyis 153.500 forint (legfrissebb KSH adat szerint), és elszenvedünk egy komoly lábtörést. Ezt a sérülést csak műtéttel lehet helyrehozni, és a kórházban kell eltöltenünk 16 napot, és számolás kedvéért 2 hónap múlva tudunk újra egészségesen(!!!) munkába állni.

 

A bevételeink így alakulnak: Az első 15 napra kapunk 53.725 forintot, a maradék másfél hónapra pedig 138.150 forintot, vagyis összesen 191.875 forintot, a 307.000 forint helyett. Két hónap alatt mínusz 115.125 forint az kellemetlen.

 

Amennyiben azonban van egy olyan kockázati életbiztosításunk, ami fizet napi 5.000 forint kórházi napi térítést, és 200.000 forint műtéti térítést, akkor a biztosításból további 290.000 forintot kap.

 

Tudja, mennyibe kerül ez a két biztosítási elem egy 40 éves, nem dohányzó férfi esetén?

 

Kapaszkodjon meg: Havi 2.266 forintba!

 

Önnek van 2.266 forintja arra, hogy nyugodtan meg tudjon gyógyulni?

 

A kockázati biztosítás Önért van!

 

Az állam úgy, ahogy a nyugdíj finanszírozásából is kezd kivonulni, úgy az egészségügyből is. Gondoljon bele, hogy az kockázati biztosításokból kapott extra bevételből jobb körülményeket, jobb orvosokat is megengedhet magának, hogy minél előbb, egészségesen vissza tudjon térni dolgozni. A megfelelő kockázati életbiztosítás kiválasztása viszont komoly piaci ismeretet, és szakmai ismeretet kíván, ezért kérjen tőlünk egy személyes konzultációt! Megismerve az Ön igényeit, a biztosítási piac legjobb ajánlatait fogjuk Önnek ajánlani!

Ezt a cikket 2202 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555