Gyermek megtakarítás kiszámítása

Verba György

A gyermek megtakarításoknál épp olyan fontos a tervezés, és a precíz számítások, mint az élet bármely területén. Nem érdemes csak úgy belecsapni, hiszen nem biztos, hogy elérjük vele a kívánt célösszeget. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek a gyermek megtakarítás tervezését, és kiszámítását. Még több gyermek megtakarítással kapcsolatos cikket pedig itt talál.

 

Mekkora legyen a célösszeg?

 

Számoljunk együtt. Jelenleg a tandíjak 200-800.000 forint közötti áron mozognak szemeszterenként, de vegyünk alapul 300.000 forintot, 10 félévvel számolva az 3 millió forint. 5 évre, ha hozzávesszük a tanulási segédeszközöket, tankönyveket, akkor számolhatunk egy 3,2 millió forinttal.

 

Hátra maradt a lakhatás, és a megélhetésre szánt összeg. Kollégiumban havi 15.000 forinttól el lehet helyezkedni, de nem mindenkinek jut hely, és akkor albérletben kell gondolkoznunk. Egy átlagos albérlet rezsivel együtt nagyjából havi 80-100.000 forint közé tehető, de tegyük fel, hogy gyermekünk nem egyedül megy albérletbe, hanem egy társával, így elég havonta 50.000 forinttal számolnunk. 5évre az legyen 2,5 millió forint (feltéve, hogy évente két hónapot nem kell fizetni), a megélhetést pedig egyéne válogatja, de havi 30-50.000 forinttal itt is kalkulálhatunk, ami újabb 2,5 millió forint.

 

A 3 tétel összesen 3,8 millió forint + 2,5 millió forint + 2,5 millió forint = 8,2 millió forint

 

Hogyan építsük fel a célösszeget?

 

Itt kerül előtérbe a gyermek megtakarítás, és a tervezés. Azt valószínűsíthetjük, hogy gyermekünknek egyetemista korában adunk havonta 20-30.000 forintot, ez 5 évre nézve 1,5 millió forint, így 8,2 millió forint – 1,5 millió forint = 6,7 millió forintra módosul(hat) a célösszegünk, ha így tervezzük. A tervezésben segít, ha használja megtakarítás kalkulátorunkat.

 

Most már csak annyi feladatunk maradt, hogy kiszámoljuk, mekkora gyermek megtakarítással tudjuk elérni ezt a 6,7 millió forintot. Egy kis segítséget itt talál a gyermek megtakarításokról.

 

Számoljunk együtt!

 

Nézzük meg, hogy mekkora összeget kell évente félretennünk, a gyermekünk korától függően, hogy elérjük ezt a bűvös 6,7 millió forintos célösszeget. A konkrét gyermek megtakarításunknál minden költséggel számoltunk, és egy éves 9%-os hozamot feltételeztünk.

 

Gyermek megtakarítás kiszámítása

Gyermek megtakarítás kiszámítása

A táblázat első két sorából tisztán kiderül, hogy egy éves elvesztegetése esetén évente 20.000 forinttal kell többet erre a célra szentelnünk. Ha addig várunk a gyermek megtakarítással, amíg a gyermekünk iskolába megy (7 év), akkor pedig több mint kétszer akkor éves díj mellett érjük el ugyanazt a célösszeget. Megéri várni?

 

Kérjen tőlünk egyéni kalkulációt!

 

Reméljük ez a cikk segített rávilágítani arra, hogy a gyermek megtakarításoknál milyen fontos az előretervezés, és a pontos kalkuláció. Késlekedni ugyancsak nem éri meg, mert súlyos felárat kell fizessünk érte, ahogy a táblázatban is látszik. Egyéni kalkulációért, és a megfelelő gyermek megtakarításért, töltse ki ezt az űrlapot! Gyermek megtakarítási szakértőnk felkeresi Önt, és együtt megtalálják az optimális gyermek megtakarítást!

Ezt a cikket 2418 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555