Gyermek megtakarítási tippek

Verba György

A gyermek megtakarítás lényege nem más, mint hogy gyermekünk minél előnyösebb helyzetből tudja elkezdeni a nagybetűs életet. Ezt a gondoskodó és tudatos nevelés mellett a megfelelő anyagi támogatással tudjuk elérni. Az, hogy ebből a pénzből a gyermek felsőfokú tanulmányokat folytat, vagy vállalkozást indít, esetleg külföldön próbál szerencsét az már részletkérdés. Nézzük, hogy milyen hasznos tippekkel tudjuk segíteni Önt:

 

1. Ne korlátozzuk a pénz felhasználását

 

Ha a mi igényeinknek is megfelel, válasszunk olyan gyermek megtakarítást, ahol gyermekünk szabadon fel tudja használni a számára összegyűjtött tőkét. Ki tudja, hogy 15-20 év múlva egy vállalkozás indítása, vagy egy külföldi munkavállalás lesz gyermekünk célja az egyetem helyett?

 

2. Minél hamarabb kezdjünk el megtakarítani

 

Íme, egy kalkuláció, ami megmutatja, miért indítsuk el a gyermek megtakarítást minél hamarabb. A kalkuláció folyamán nem számoltunk indexálással, éves átlag 8%-os hozammal kalkuláltunk, és a táblázat a nominális lejárati értékeket mutatja.

Gyermek megtakarítási tippek

Gyermek megtakarítási tippek

 

 

Ha gyermekünk első szülinapjától takarítunk meg 20.000 forintot havonta, akkor 7.254.941 forint lesz a lejárati összeg, míg ha ezt csak 6 éves korában kezdjük, akkor mindössze 4.183.783 forintot utalnak a számlánkra.

 

3. Takarítsunk meg rendszeresen

 

Az olyan gyermek megtakarítási formákat javasoljuk, ahol folyamatos díjfizetésre van szükség, hiszen így befektetés technikailag is jól járunk, és gyermekünk is azt tanulja, azt látja, hogy megtakarításokkal, megtakarításokból éljen ne pedig hitelből.

 

4. Miből takarítsunk meg gyermekünknek?

 

Minden gyermek után jár számunkra az államtól családi pótlék, aminek a mértéke nagyjából 12-13.000 forint gyermekenként. Ezt az összeget mindenképp érdemes a megtakarításba visszaforgatni, sőt még a családi adókedvezmény által visszaigényelt összeg egy részét is.

 

A gyermek megtakarítás, mint ajándék

 

Ebben a cikkben megmutattunk pár hasznos tippet, amivel szeretnénk segíteni Önt, hogy gyermekének a legjobb megtakarítást tudja választani. Nem sok szebb 18., 19. születésnapi ajándékot tudunk adni, mint azt, hogy anyagilag biztosítva van a felsőoktatása. A megfelelő megtakarítás megtalálása, és elindítása érdekében igényeljen egy személyes konzultációt, ahol független szakértőnk megtalálja az Önhöz passzoló gyermek megtakarítást!

Ezt a cikket 2433 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555