Gyermek unit linked megtakarítás

Verba György

A gyermek megtakarítások fogalmával mindenki tisztában van. A unit linked életbiztosítás pedig, inkább befektetéses életbiztosításként csenghet ismerősnek. Arra gondoltunk, hogy megmutatjuk ebben a cikkben, hogy a gyermek megtakarítás és a unit linked megtakarítás lehet egy és ugyanaz.

 

Mi a unit linked életbiztosítás?

 

Ez egy olyan megtakarításos életbiztosítás, ahol a befolyó összegeket a biztosító befektetési egységekre váltja, és utána fekteti be az általunk megadott befektetési alapokba. Ezeknek a befektetési alapoknak az árfolyam növekedései jelentik számunkra a hozamokat. A befektetésen kívül természetesen életbiztosítási résszel is rendelkezik, vagyis egy esetleges halál estén plusz összeget kap a kedvezményezettünk. Az ilyen típusú befektetéses életbiztosításokat 10 éves futamidő felett érdemes választani.

 

Mi a gyerek megtakarítás célja?

 

A gyermek megtakarítások feladata az, hogy mire csemeténk 19 éves lesz, addigra anyagilag is tudjuk támogatni az életkezdését. Legyen szó akár a felsőfokú tanulmányokról, egy lakás önerőről, vagy egy vállalkozási beindításáról, a kezdőtőkét érdemes egy rendszeres megtakarítással felépíteni. Ha időben reagálunk, akkor van 19 évünk, hogy összegyűjtsük ezt a pár millió forintot, és lássunk csodát, ez bőven elég idő ahhoz, hogy egy unit linked életbiztosításon keresztül takarítsunk meg.

 

A unit linked életbiztosítás, mint gyermek megtakarítás

 

Azt már az előbb is megállapítottuk, hogy futamidő szerint a unit linked életbiztosítás alkalmas egy gyermek megtakarításnak. Nézzünk meg még pár szempontot, vizsgáljuk meg körültekintően.

 

Befektetési szempontból ideális, hiszen magas hozamokat érhetünk el, nem úgy, mint a banki megtakarítási számlák 2-3%-os kamata. A Start számla jelenleg infláció feletti plusz 3%-os kamat ígér, ami 5% körül mozog idén, így befektetési szempontból is érdemes unit linked biztosítást választani, ahol reálisan elvárható a 8-9%-os éves hozam.

 

A legtöbb unit linked életbiztosításnál ráadásul rendelkeznek különböző bónuszokkal, amik magasabb extra nyereséget nyújtanak számunkra, mint a Start számlára kapható maximum havi 500 forintos állami támogatás.

 

Az extra szolgáltatásoknál meg kell említeni, hogy nem csak a régi term fix biztosításoknál érhető el, hogy a szülő halála esetén a díjfizetést átvállalja a biztosító, hanem itt a unit linked életbiztosítások közt is találunk olyat, ahol élhetünk ezzel a lehetőséggel.

 

Amikor lejár a megtakarítás, akkor a felhasználását semmilyen jogszabály nem szabályozza, vagyis arra költhetjük amire szükséges. Ha attól tartunk, hogy egyszerre túl sok pénz lenne ez gyermekünk számára, akkor választhatunk járadékszerű kifizetést is.

 

Egy jó gyermek megtakarítás

 

A unit linked életbiztosítás egy nagyon jó gyermek megtakarítás lehet, ha a megfelelő biztosító, megfelelő életbiztosítását választjuk. Ebben a cikkben megmutattuk, hogy mind befektetési, mind egyéb többlet szolgáltatások alapján a szabad felhasználású unit linked életbiztosítás egy optimális gyermek megtakarítás. Ha a legjobb gyermek megtakarítást szeretné gyermekének, akkor kérjen egy szakmai konzultációs időpontot, ahol gyermek megtakarítási szakértőnk az igényei alapján megtalálja az egész pénzpiacról a legjobb gyermek megtakarítást!

Ezt a cikket 2447 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555