Hogyan érdemes nyugdíjra félretenni?

Verba György

A nyugdíj megtakarítások szükségességével mindenki tisztában van, de mégis elég ködös a kép, hiszen számos kérdés merült fel bennünk ezzel kapcsolatban. Összeírtuk egy helyre a leggyakoribb kérdéseket, itt megtalálja azt a választ, amit keres.

 

Miért szükséges nyugdíjra félretenni?

 

Sokféleképpen el lehet magyarázni, hogy miért kell nyugdíjas korunkra megtakarítani, de szinte mindenki ismeri a történetet. A felosztó-kirovó rendszernek nincs elég bevétele ahhoz. hogy a kiadásait fedezni tudja, és mivel az egyik legnagyobb összeg a kiadási oldalon a nyugdíj, ezért ezt fogják még jobban karcsúsítani. Az állam ezért ösztönöz minket az öngondoskodásra adókedvezmény formájában.

 

Hol gyűjtsünk a nyugdíjunkra?

 

Mindenképpen olyan megtakarítást javaslunk, amire adókedvezményt lehet igénybe venni. Így az önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíj előtakarékossági számla, és a nyugdíjbiztosítás hármas maradt versenyben, ezekre ugyanis 20%-os adókedvezményt tudunk jóvá íratni.

 

Mikor kezdjünk el megtakarítani?

 

Na, ez az a kérdés, amire a válasz, hogy tegnap. 🙂 Minél hamarabb elkezdjük a megtakarítást, annál kisebb befizetésekből tudjuk elérni, hogy nyugdíjas korunkban ne kelljen alacsonyabb színvonalon élnünk. Optimális esetben már az első fizetésünkből érdemes egy nyugdíj előtakarékosságot elindítani, ha ez elmúlt, akkor a következő havi utalás után.

 

Miből takarítsunk meg nyugdíjra?

 

Erre semmilyen varázsrecept nincsen, természetesen a keresetünkből kell finanszírozni a nyugdíj megtakarításunkat. De ne aggódjunk, gyakorlati tapasztalat, hogy az első 2-3 befizetésre oda kell nagyon figyelni, utána pedig természetesnek vesszük, hogy levonják a számlánkról, és úgy kezeljük, mint a telefon-, vagy villanyszámlát.

 

Mekkora összeget kell félretennünk?

 

Nos, ez függ a korunktól, a keresetünktől is, szóval minden ember esetében más, és más. Ha az első fizetésünkből indítjuk a megtakarítást, akkor a keresetünk nagyjából 10%-val érdemes, de használja a kalkulátorunkat, amely segít Önnek támpontot adni a pontos összegről, de egyéni kalkulációt független szakértőnk szívesen készít Önnek.

 

Ha meg van a válasz, akkor…

 

… ez a cikk elérte célját. hiszen az 5 leggyakoribb kérdést válaszoltuk meg. Reméljük közelebb került ahhoz a megoldáshoz, amit keres, de amennyiben még szüksége lenne egy-két információra, vagy konkrét nyugdíj előtakarékosságokról szeretne hallani, akkor igényeljen egy személyes konzultációt, ahol szakértőnk megismeri az Ön igényeit, és bemutatja az ezekhez leginkább illő nyugdíj megtakarítást!

Ezt a cikket 2433 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555