Kockázati életbiztosítás kalkulátor

Verba György

Az átlagember számára fontos a biztonság, és nemcsak maga számára, hanem a családja számára is. Egyfajta biztonságot úgy (is) tudunk a családunknak, hogy megfelelő mértékű életbiztosítást kötünk magunkra, ehhez viszont szükség van kalkulációra! Nézzünk is meg együtt egy ilyen kalkulációt!

 

A kockázati védelem

 

A kockázati életbiztosításon keresztül a különböző váratlan életszituációkra tudunk felkészülni, méghozzá olyanokra, amely az egészségi állapotunkkal kapcsolatos! A legtöbb kockázati életbiztosítás modulárisan épül fel, amit úgy kell elképzelni, mintha bevásárolna az ember. Az életbiztosításunk a kosár, és ebbe tesszük bele a különböző megvásárolandó termékeket, csak most nem felvágottat, és időt veszünk, hanem rokkantsági biztosítást, és műtéti térítést. Nézzük meg, hogy miket vásárolhatunk meg!

 

A kiegészítő biztosítások

 

Alap esetben vehetünk haláleseti biztosítást, ami értelemszerűen elhalálozásunk esetén térít az általunk megadott kedvezményezettnek. A leggyakoribb kiegészítő pedig a rokkantság esetén történő szolgáltatás, amit szépen sorban követhetnek a műtéti térítések, a kórházi napi térítések, a csonttörések, és a kritikus betegségek.

 

Mit szólna, ha kikalkulálnánk egy komplex csomagot, hogy az mennyibe kerülne számunkra?

 

Számoljunk együtt!

 

Tegyük fel, hogy most 37 évesek vagyunk, nem dohányzunk, és jelenleg (is) egészségesek vagyunk. A biztosítási védelmünk pedig az alábbiak szerint alakulna:

  1. haláleseti szolgáltatás 12.000.000 forint
  2. rokkantság 5.000.000 forint
  3. műtéti térítés 200.000 forint
  4. kórházi napi térítés 5.000 forint

 

Két biztosítónál is elvégeztük a tarifálást és az alábbi eredmény jött ki, vagyis milyen díjak mellett kapjuk meg a fent említett védelmi csomagot egy 20 éves távon:

Kockázati életbiztosítás kalkulátor

Kockázati életbiztosítás kalkulátor

 

A kalkuláció szerint „A” biztosítónál 8.950 forintba kerül a védelmünk, míg „B” biztosítónál 10.336 forintba, a különbség 1.386 forint havonta, ami éves szinten már 16.632 forint, a 20 év alatt 332.640 forint. Ezért fontos a kalkuláció, és az összehasonlítás, hiszen ennek a durván 330.000 forintnak biztos máshol is meg van a maga helye.

 

Döntsünk körültekintően!

 

Ebben a cikkben a kockázati védelem, és ezáltal a kockázati életbiztosítások kerültek a figyelem középpontjába. Azt megállapíthatjuk, hogy itt aztán tényleg teljes szabad verseny folyik, a számok nem hazudnak, vagyis aki a legjobb ajánlatot adja, ahhoz érdemes menni szerződést kötni. Természetesen itt is vannak még olyan egyéb fontos tudnivalók, amit egy kalkulátor nem feltétlenül mutat meg, ezért érdemes egy szakemberrel konzultálni a döntés előtt. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk biztosan megtalálja a legolcsóbb megoldást, ezzel is pénzt, energiát, és időt megspórolva Ön számára!

Ezt a cikket 2334 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555