Lerántjuk a leplet: Íme az életbiztosítások buktatói 3. rész 

Verba György

Az életbiztosításokkal kapcsolatos leleplező sorozatunk harmadik részében egy speciális életbiztosítás típust, a nyugdíjbiztosítást vesszük górcső alá. Korábban beszéltünk az értékkövetés, és a bankszámlához kapcsolódó biztosításról. Az első részben pedig a „nem, vagy alig fizet a biztosító” kérdéskört jártuk körül, amit idekattintva tud elolvasni. Nézzük akkor a nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatos félreértéseket, és problémákat.

 

„Mindegy, hogy melyik nyugdíjbiztosítást választjuk”

 

A nyugdíjbiztosítás egy olyan befektetéses életbiztosítás, amire a befizetések után 20%-os, évente akár 130.000 forintos SZJA kedvezményt tud visszaigényelni.

 

Sok ember gondolja úgy, hogy mindegy melyik államilag támogatott nyugdíj megtakarítást választja, nagyjából annyi a különbség, mint két bankszámla között, de ez nagy tévedés. Készítettünk egy táblázatot, hogy megmutassuk, milyen különbségek alakulhatnak ki a nyugdíjbiztosítások között, azonos feltételek mellett:

Nyugdíjbiztosítások közti különbségek

Nyugdíjbiztosítások közti különbségek

Forrás a nyugdijbiztositas.com oldal nyugdíjbiztosítás kalkulátora

 

Mindenhol egységesen 6%-os éves hozammal kalkuláltunk, és az eredmények megdöbbentőek. Míg egy havi 10.000 forintos 12 év nyugdíjbiztosítás esetén a különbség 244.347 forint (ami több mint 2 éves díj), addig egy 32 éves 10.000 forint havidíjú nyugdíjbiztosításnál már 4.691.490 forintra is rúghat a különbség. Ebből a majdnem 4,7 millió forintból jelenleg tud venni egy akár kisebb balatoni nyaralót is, ami nyugdíjas korban jól is jöhet.

 

Érdemes jól választani!

 

A nyugdíjbiztosításokkal kapcsolatos buktatókról a későbbiek folyamán is fogunk írni, de a legfontosabb az volt, hogy megmutassuk, hogy mennyire nem mindegy, hogy melyik szerződést írja alá. Hiába gondolják sokan az ellenkezőjét, attól hogy adókedvezmény jár a befizetések után, attól még nem válnak egyformává a megtakarítások. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és megvédjük Önt a buktatóktól, és segítünk eligazodni a pénzügyek, megtakarítások útvesztőjében!

Ezt a cikket 2187 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555