Már fiatalon tegyünk a félelmeink ellen egy kockázati életbiztosítással!

Verba György

A napokban egy rendkívül érdekes piackutatásra lettünk figyelmesek. Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft az emberek és az életbiztosítások kapcsolatáról készített egy felmérést. A fókuszban az szerepelt, hogy mitől tartunk a leginkább, és nagyon érdekes volt az emberek válasza.

 

Félünk a váratlan eseményektől

 

Az NRC közvélemény kutatása szerint a minden megkérdezett 4 emberből 3 fél, hogy egy váratlan esemény (elsősorban baleset) miatt jelentősen megváltozik az élete. Ráadásul nagyon érdekes az is, hogy az emberek 57%-a jobban félti a családtagjait, mint saját magát. Egy táblázat segítségével megnézhető mitől mennyire tartunk:

A piackutatás eredménye

A piackutatás eredménye

 

Érdekes, hogy szinte annyira tartunk a munkahelyünk elvesztésétől, mint a haláltól. Mindazonáltal a meglévő félelmek ellenére 10-ből 7 embernek nincs olyan biztosítása, amely anyagi segítséget tudna nyújtani, ha ezek a sajnálatos események bekövetkeznének.

 

Kössünk életbiztosítást, hogy ne kelljen félni!

 

Ha egy pillanatra visszatekintünk a fenti táblázatra, akkor érdekes dologra lehetünk figyelmesek. Az első 3 félelmünkre, ha nem is gyógyírt, de segítséget jelent egy klasszikus kockázati életbiztosítás, míg a munkahely elvesztése, és az ehhez szorosan kapcsolódó fizetésképtelenségre szintén megoldást jelenthet az ilyen típusú életbiztosítás.

 

Nézzünk szembe a félelmünkkel, és nézzük meg, hogy mekkora anyagi ráfordításból tudunk nyugodtabban aludni!

 

Számoljuk ki az életbiztosításunkat!

 

Vizsgáljuk meg, hogy fiatalon, havi 10 ezer forintból mekkora védelmet tudunk magunknak szerezni 20 évre. A kalkulációk során egy konkrét biztosítói termékkel számolunk, és különböző korok mellett hasonlítjuk össze a szolgáltatás összegét.

Életbiztosítási csomagok havi 10 ezer forintból

Életbiztosítási csomagok havi 10 ezer forintból

 

Ahogy láthatjuk, fiatal pályakezdőként, kimondottan magas összegekre tudjuk magunkat biztosítani, és ahogy telik az idő, úgy csökken a szolgáltatás nagysága.

 

Ebből arra érdemes következtetni, hogy már fiatalon érdemes gondolni arra, hogy tegyünk a félelmeink ellen, és indítsunk magunknak egy kockázati életbiztosítást.

 

Válasszuk ki a számunkra legelőnyösebb szerződést!

 

Egy kockázati életbiztosítás összeállítani nem egyszerű feladat, de szükséges. Nagyon sokat jelent pár millió forint, amikor a fent bemutatott okokból fakadóan szükség van rá. Viszont a sok szerződés, és a sok különböző szolgáltatás miatt érdemes szakember segítségét kérni. Igényeljen tőlünk személyes konzultációt! Egy rövid beszélgetés alatt pedig segítünk kiválasztani a megfelelő szerződést, és összeállítani az ideális életbiztosítási csomagot.

Ezt a cikket 1747 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555