Megtakarítási tanácsadás, 2014-ben is ingyenesen!

Verba György

Magyarországon 2014-ben is számtalan megtakarítási lehetőség lesz elérhető számunkra. Alsóhangon 27 Biztosító és 32 Bank bombáz minket a jobbnál jobb ajánlatokkal, és ha ez még nem is lenne elég számos „pénzügyi tanácsadó” is segít megtakarítást választani. Ők olyan 28.000-en lehetnek körülbelül. A szakértő pénzügyi tanácsadás elengedhetetlen egy jól működő társadalomban, erre nagyon jó példa Németország. Mi most megmutatjuk, hogy ez hogyan lehet eredményes mindenki számára.

Hogyan választhatok megtakarítást?

A több mint 500 megtakarítási forma közül választani nem egyszerű, ez egyértelmű. Mégis milyen úton-módon választunk. Nézzük:

    1. egyedül választunk az Internet segítségével
    2. egyedül választunk ismerős ajánlása alapján
    3. bemegyünk a Bankba
    4. Biztosító ügynöke segít
    5. Független közvetítő segít

Mindegyiknek meg van a maga előnye, szóval vegyük is sorra őket.

Egyedül válasszunk?

Ha az internetet hívjuk segítségül, találhatunk jó cikkeket, hasznos kimutatásokat, érdekes összehasonlításokat, de ezt könnyű félreértelmezni (bármilyen érthetően is van leírva). Komoly veszteséget generálhat nekünk egy félreértett döntés. Arról nem is beszélve, hogy mennyi ideig tart megtalálni a megfelelő szakmai portálokat, és mennyi idő végignézni a több 100 lehetséges ajánlatot. Az ismerős ajánlása egy érdekes kérdés, mivel minden ember más, ezért ami neki jó, az nem biztos, hogy a mi életünkhöz is ugyanúgy passzol. Persze aki ért a pénzpiachoz az előnyös helyzetben van, elvileg nincs szüksége külső ember bevonására, de vigyázzunk a felületes tudás a legveszélyesebb!

Menjünk be a Bankba és a Biztosítóhoz?

Ez egy fokkal pénzügyileg tudatosabb döntés, mint az előző, viszont felmerül bennünk egy kérdés: Mégis melyik Bankba/Biztosítóba menjünk? Legyen az OTP, az Aegon, mert ők vannak a legrégebben a pénzpiacon? Legyen a Metlife, mert az egyik legnagyobb Biztosító a világon? Legyen a Budapest Bank, mert a GE cégcsoport tagja? És ha ezt a döntést még meg is hoztuk, a személyes találkozóknál érdekes jelenség fogad minket. Volt már olyan, hogy Ön bement egy Bankba vagy Biztosítóhoz és azt mondták, hogy menjen át a másik Bankba, mert ott kedvezőbb feltételek közül válogathat? Itt mindenkinek az az érdeke, hogy a saját portékáját árulja, és nem tudja maximálisan az Ön érdekeit figyelembe venni, képviselni.

Vegyük igénybe egy független szakértő tudását?

Ha lehet így fogalmazni az értékesítési formák közül ez a csúcs. Önnek azért éri meg, mert nem kell értenie a pénzügyekhez, a független közvetítőnek és az ő hátterében dolgozó szakemberek a nap 24 órájában ezzel foglalkoznak. Így nem egy emberként kell végignézni a pénzpiac több mint 4-500 ajánlatát. Ezen felül egy független szakértő nem érdekelt egy cég képviselésében neki mindegy, hogy adott paramétereken belül Önnek melyik szolgáltató ajánlata a legmegfelelőbb.

Választhat minket is

Mi független közvetítők vagyunk, és jelen vagyunk mind a banki, biztosítói és befektetési szektorban is. Első körben mindig azt javasoljuk, hogy próbálja ki kalkulátorunkat. Ezután, de persze e nélkül is van lehetőség kérni egy ingyenes személyes konzultációt. Ez egy olyan kötöttségmentes megbeszélés, ahol minden kérdését felteheti és szakértőnk a legjobb tudása szerint igyekszik segíteni Önt, akár egy életen át. Rengeteg ügyfelünk vált barátunkká így az évek során. Amennyiben Ön elégedett lesz szakértőnkkel természetesen rajta keresztül tudja intézni minden pénzügyi ügyletét, úgy is mondhatnánk hogy ő lesz az Ön pénzügyi háziorvosa.

Milyen a jó megtakarítási tanácsadás?

Végigszemezgetve a lehetséges választási lehetőségeket mondhatjuk, Nyugat-Európai mintára, hogy a szakértők azért vannak, hogy tudásukkal segítsék hozzá az embereket a helyes pénzügyi tervezéshez és az anyagilag legkifizetődőbb döntéshez. Érdemes a tudásukat használni. Mindenképp javasoljuk, hogy megfelelő tudás nélkül ne egyedül döntsenek megtakarítási kérdésben, mert komoly anyagi kár érheti egy helytelen választás következtében. Tegyen egy próbát velünk, kérjen egy személyes találkozót szakértőnktől, és nem fog csalódni.

Ezt a cikket 2574 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555