Megtakarításos életbiztosítás: Minden 10 év feletti célra megfelelő

Verba György

Az ún. unit linked biztosításoknak az egyik legnagyobb előnye, hogy szinte bármilyen célra fel tudjuk használni. Annyi kitételt azért jó ha szem előtt tartunk, hogy ezek a tervek 10 évnél hosszabb idejűek legyenek.

 

Akár lakáscélra is gyűjthetünk

 

Bár jelenleg a legnépszerűbb lakás megtakarítás a lakáskassza, hiszen évente 30%, akár 72 ezer forint állami támogatást is igényelhetünk. Mindazonáltal a megtakarításos életbiztosítást sem érdemes hanyagolnunk, amikor a lakás van a középpontban. Hiszen a lakáshitel mellé úgyis kell egy életbiztosítás, így érdemes olyat választani, amely lejáratakor pénzt is kapunk vissza. Ezt pedig be tudjuk törleszteni a hitelbe, így a havi törlesztő részleteink is csökkennek majd.

 

Egy előnyös gyermek megtakarítási forma

 

A gyermek megtakarítás célja, hogy a gyerkőc életkezdését anyagilag támogassuk. Ha elég korán elkezdjük a gyűjtögetést, akkor majdnem 20 évünk van a lehető legnagyobb tőkét összegyűjteni. Itt viszont érdemes megtakarításos életbiztosítást, ún. unit linked-et választani, hiszen amellett, hogy a jelenlegi banki kamatok sokszorosát kaphatjuk meg hozamként, még egy óriási előnyünk is lehet. Amennyiben elhaláloznánk, akkor a biztosítók magukra vállalják a díjfizetést a futamidő végéig. Ilyen szolgáltatásra csak a befektetéses életbiztosításokon keresztül érhetünk el, sehol máshol.

 

Nyugdíjra mindenképpen jó választás

 

Jelenleg talán a nyugdíjprobléma van a középpontban e három megtakarítási cél közül. Folyton-folyvást csak azt lehet hallani, hogy nem lesz nyugdíj, aztán meg a férfiaknak is korengedményes időskori szolgáltatást szeretnének. Akárhogy is alakul, csak a saját magunknak összegyűjtött pénz segítségével lehet esélyünk arra, hogy normális életszínvonalon éljünk. Erre pedig nehezen találunk jobb megoldást, mint az államilag is támogatott nyugdíjbiztosítások.

 

Kiemelt előnye az eddig megismert megtakarításos életbiztosítási tulajdonságokon felül, hogy évente 20%, akár 130 ezer forintot is kaphatunk adókedvezményként. Így minden befizetésünk 1205-a termeli számunkra a nyereséget.

 

Válasszuk a legjobbakat!

 

Ahogy látjuk, mind lakás-, mind gyermek-, sőt, nyugdíjcélra is remek megoldásokat kínálnak a biztosítók. Mindössze arra érdemes odafigyelni, hogy a megfelelőt válasszuk a több száz ajánlat közül. Ehhez pedig precíz számításokra van szükségünk, először számoljon egyet a kalkulátorral, és ha tetszik az összeg, amit megszerezhet, akkor igényeljen tőlünk egy személyes tanácsadást! Egy óra alatt megtervezzük, hogyan érje el céljait, és kiszámoljuk, hogy ehhez melyik konkrét ajánlatokat érdemes választania.

Ezt a cikket 1808 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555