Mire jó az életbiztosítás?

Verba György

Az életbiztosítások a XXI. század legösszetettebb szolgáltatásait képesek nyújtani. Nekünk is nemegyszer kapóra jött, hogy rendelkezünk különböző életbiztosításokkal. Azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink nem igazán tudják, hogy milyen célra érdemes életbiztosítást választani. Nekünk sem kell ennél több, írtunk egy olyan cikket amiben egy helyen megtalálja, hogy mi mindenre lehet hasznos az Ön életében egy életbiztosítás.

Milyen célra köthetünk életbiztosítást?

 

Ahogy a világon mindenhol, úgy az életbiztosításoknál is figyelembe vehető egy fejlődési folyamat. Először a halálesetünkre szolgáltatott bizonyos befizetett díjak ellenértékeként. Aztán bekerültek az életbiztosításokba a különböző kockázati elemek. (rokkantság,műtét)

 

Kicsivel ezután már megtakarítani is lehetett életbiztosításon keresztül, ez volt a klasszikus vegyes életbiztosítás. Mostanra egészen odáig jutott ez a fejlődési folyamat, hogy egy minimális haláleseti összeg mellett, szinte csak befektetési céllal is tudunk életbiztosítást kötni. Ez a unit linked életbiztosítás.

 

Tehát az alábbi célokra köthetünk életbiztosítást:

    1. halál esetére
    2. súlyos megbetegedés, rokkantság esetére
    3. rövid idejű betegségek és balesetek esetére
    4. gyermek életkezdésének anyagi finanszírozására
    5. nyugdíjas létünk biztosítására

 

A felsorolásból is kiderül, hogy az életbiztosítás jó megtakarítani, és a váratlan élethelyzetben anyagi segítséget nyújtani.

Jó megoldás a váratlan élethelyzetekre

 

Gondoljunk bele, hogy autóval utazunk hazafele, és egy részeg sofőr belehajt az autónkba. Eltörik a lábunk és fekvőgipszet kapunk 6 hétig. Ilyenkor táppénzként a bejelentett fizetésünk 60%-át kapjuk csak meg. Emellett plusz költségek merülnek fel, és a gyorsabb és teljes gyógyuláshoz egy jó gyógytornász sokat hozzá tudna tenni. Persze csak akkor, ha van miből fizetni őt.

 

Senkinek nem kívánunk ilyen esetet, de mennyivel jobban tudunk a gyógyulásra koncentrálni, ha erre a szomorú eseményre a biztosító kifizet nekünk 3-500.000 forintot?

 

Családos emberként pedig a legfontosabb dolgunk gondoskodni a szeretteinkről. Ahogy többször is írtuk: „Embert pénzzel nem lehet pótolni, de ilyen tragédiát anyagi katasztrófa ne kövesse!” Felelősen gondolkodó emberként pénzt hagyunk magunk után, és nem adósságot. Ahogy egy konferencián hallottuk: „Az életbiztosítás a legszebben megírt szerelmes levél”

 

Kíváncsi arra, hogy ez mennyibe kerülne önnek havonta? Itt talál egy gyakorlatias számítást, és szakértőnk is készséggel áll az Ön rendelkezésére.

Jó megoldás megtakarítani

 

Gondoljunk gyermekünk jövőjére. A megtakarításos életbiztosításoknál tudunk élni egy olyan lehetőséggel, hogy ha véletlenül nem élnénk meg gyermekünk 19. életévét, akkor a biztosító halálunktól fogva átvállalja a díjfizetést.

 

Ha pedig nyugdíj megtakarításon gondolkozunk, akkor itt van számunkra az államilag támogatott (adókedvezmények által) nyugdíjbiztosítás. Évente a befizetéseink 20%-át, maximum éves 130.000 forintot kapunk a befizetéseinken felül, ha ezt a nyugdíj megtakarítási formát választjuk.

Az életbiztosítás az jó

 

Legyen szó akár megtakarításról, akár kockázati védelemről az életbiztosítások magas szintű szolgáltatást tudnak a számunkra biztosítani. Sőt olyan életszituációkban nyújtanak számunkra segítséget, amire más pénzintézet, más szolgáltató nem képes. Az életbiztosítások kiválasztása komplex pénzügyi ismereteket igényelnek. Kérjen életbiztosítási szakértőnktől 1 órás személyes konzultációt, ő felkeresi Önt, és együtt megtalálják azokaz az életbiztosításokat, amelyre szüksége van.

Ezt a cikket 2538 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555