Nyugdíj előtakarékosság biztosítás

Verba György

Magyarországon nagyon felkapott lett a nyugdíjkérdés. Sokan aggódnak a későbbi megélhetésük miatt, aminek sajnos meg is van az alapja. De vajon ez csak ránk jellemző vagy más országokra is? Melyik nyugdíj előtakarékosságot érdemes választani? Megvizsgáltuk ezt a kérdéskört, és most megosztjuk Önnel, hogy mire jutottunk.

Miért pont nyugdíj előtakarékosság?

 

A nyugdíj előtakarékosság kérdésköre egész Európát érintő probléma, és ez alól kis hazánk sem kivétel. Az alapvető probléma, hogy a világon szinte mindenhol öregszik a társadalom, kevesebb gyermek születik, mint ahány ember meghal. Ez vezet oda, hogy nem sokára több nyugdíjas lesz, mint dolgozó, így az államhoz nem fog befolyni annyi adó, hogy a megszokott életszínvonalat biztosítani tudja a nyugdíjasok számára. Sőt megközelíteni se nagyon fogja az állam nyugdíj a keresetünket, ezért van szükség mindenkinek nyugdíj előtakarékosságra.

Legyen a nyugdíjbiztosítás?

 

A nyugdíjbiztosítás az egyike a 3 államilag is támogatott nyugdíj megtakarításnak. Az igényelhető adókedvezmény mértéke a befizetett díjaink 20%-a, évente legfeljebb 130.000 forint. Több érv is szól mellette, hogy ezt a nyugdíj megtakarítást válasszuk, melyek közül a legjelentősebb a széleskörű szolgáltatása. Az életbiztosításokban megszokott, és szabadon választható kiegészítő biztosításokon felül, törvényileg az alábbi esetekben kell térítenie számunkra:

    1. Lejárat, amikor elérjük a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatárt, ami jelenleg 65 életév. Érdemes ezért hamar elindítani a nyugdíjbiztosítást, nehogy olyan későn indítsuk, hogy emelkedjen a nyugdíjkorhatár.
    2. Nyugdíjba vonuláskor, hiszen a hölgyek 40 év munkaviszony után is elmehetnek nyugdíjba, nem kell megvárniuk a nyugdíjkorhatárt.
    3. Rokkantság esetén, ha a társadalombiztosító legalább 40%-os rokkantságot állapít meg nálunk.
    4. Halál esetén, ilyenkor az általunk megadott kedvezményezett adó-, és illetékmentesen kapja meg a felhalmozott pénzösszeget.

A nyugdíjbiztosítás előnyei

 

Az előbb megemlítettük, hogy számos előnnyel rendelkezik, ezért nem hagyjuk Önt kérdőjelek között, most bővebben kifejtjük az előnyöket.

 

A széleskörű szolgáltatás után talán az adókedvezményt érdemes megemlíteni, hiszen évente akár 130.000 forinttal növekedhet a megtakarításunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy az adókedvezményt a megtakarítási számlánkra utalja az állam, ami így további nyereséget termel számunkra.

 

Befektetési szempontból is ideális választás, hiszen szabadon állíthatjuk össze a befektetési portfóliónkat jelentősebb megkötések nélkül, amit aztán szakemberek a legjobb tudásuk szerint kezelnek. Egy jól összeállított portfólióval reálisan lehet évente akár 10% feletti hozamot is realizálni.

 

Míg az önkéntes nyugdíjpénztárnál és a NYESZ számlánál nincs rendszeres díjfizetési kötelezettség, addig a nyugdíjbiztosításnál rendszeres megkapjuk a csekket, vagy a fizetési emlékeztetőt. Ez azért nagyon fontos, mert így biztosan és folyamatosan épül a későbbi nyugdíjunk, és véletlenül sem marad el a befizetés.

Indítsunk el egy nyugdíjbiztosítást!

 

Egész Európára, sőt az egész világra jellemző, hogy a nyugdíj előtarkékosságok ideje eljött. Mindenhol öregszik a társadalom, így nincs más megoldás csak az öngondoskodás. Magyarországon nagyon jó megoldás erre a nyugdíjbiztosítás, hiszen nemcsak sokféle szolgáltatást nyújt számunkra, hanem szabad befektetési lehetőséget is kapunk, ami növeli a nyereség esélyét. Jelenleg majdnem 50 különböző nyugdíjbiztosítás közül választhat, ami piaci ismeret és szakmai tudás nélkül feleslegesen nagy kockázatot rejt magában. Kérjen egy személyes konzultációs időpontot nyugdíjbiztosítási szakértőnktől, aki felkeresi Önt és az 50-et leszűkíti Önnek 2-3 megoldásra , majd segít ebből kiválasztani a nyertes nyugdíjbiztosítást.

Ezt a cikket 2507 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555