Nyugdíj megtakarítás 2014-ben

Verba György

A nyugdíj megtakarítások fontosságát nem kell külön hangsúlyozni, hiszen szinte mindenki tisztában van vele, ez egy nagy előre lépés a korábbi évekhez képest. 2014-re azonban számos változás történt, változott az állami nyugdíj nagysága, létrejött a nyugdíjbiztosítás, ezért készítettünk egy kis összegzést a 2014-es nyugdíj megtakarításokról.

 

Itt az idő!

 

Ha valamikor, akkor 2014-ben tényleg ideje elindítani saját nyugdíj megtakarításunkat. Évről évre egyre kevesebben születnek, mint ahányan meghalnak, a Ratkó gyerekek lassan nyugdíjba vonulnak, és már a biztosítói szektornak is van államilag támogatott megtakarítása (nemcsak a bankoknak, és a pénztáraknak). Ez mind arra utal, hogyha nem takarítunk meg nyugdíjas korunkra, akkor anyagi gondoknak nézünk elébe.

 

A széleskörű választék

 

Ahogy fent is jeleztük már 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül választhatunk, konkrétan az önkéntes nyugdíjpénztár, a NYESZ, és a nyugdíjbiztosítás hármasból. Mindhárom megtakarítási formára a befizetéseink 20% adókedvezményt tudunk igénybe venni. Az önkéntes nyugdíjpénztárnál ez az összeg legfeljebb 150.000 forint, a nyugdíjbiztosításnál 130.000 forint,a nyugdíj előtakarékossági számlánál pedig 100.000 forint. Egy kivétel van, ha NYESZ-t választunk, és elmúltunk 59 évesek, mert akkor 130.000 forint évente az igényelhető maximális adókedvezmény.

 

A konkrét számok

 

Vegyünk egy átlagos keresetű dolgozót, aki havonta 150.000 forintot visz haza. Egy 25 éves pályakezdő 79.756 forint nyugdíjra számíthat a jelenlegi szabályzás szerint, amit egy havi 10.000 forintos megtakarítással tud kiegészíteni 150.000 forintra 15 éves nyugdíj időszakot tekintve. 35 éves korunkban már havi 19.500 forintból tudjuk ezt megvalósítani, 45 éves korunkban 33.000 forintból, míg 55 éves korunkban havi 60.000 forint szükséges. Ugye, hogy nem éri meg várni?

 

A nyugdíj tanácsadás

 

Mivel a nyugdíj megtakarítások iránt megnőttek az igények, és a választható nyugdíj megtakarítások száma is, ezért elég nehéz megtalálni a számunkra optimális nyugdíj megtakarítást. Sok szempontot kell figyelembe venni, ahhoz hogy az anyagilag a legkedvezőbb ajánlatot írjuk alá, ezért érdemes egy független szakértő tudását igénybe venni.

 

Tegyük meg együtt az első lépést!

 

A nyugdíj megtakarítás kiválasztása nem egyszerű feladat, és nem egy-két napra szól, hanem hosszú évekre. A fent is említett egyéni kalkulációk elkészítése, a megfelelő előtakarékosság felkutatása, mind olyan feladat, amit érdemes független szakértőre bízni, hogy anyagilag a legjobban járjunk. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol nyugdíj megtakarítási szakértőnk megismeri az Ön igényeit, és megtalálja az optimális megoldást!

Ezt a cikket 2433 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555