Nyugdíj megtakarítás kalkulátor

Verba György

2014-ben az emberek talán a gazdasági válság hatására, talán az egyre tudatosabb gondolkozás végett, sokkal komolyabban veszik a pénzügyeiket, és a megtakarításaikat, mint korábban. A magasabb igényekhez pedig (szerencsére) igényesebb és precízebb tájékoztatásra van szükség. Íme ilyen egy jó nyugdíj megtakarítás kalkulátor, és számítás.

A nyugdíj megtakarítás lényege

 

Amikor nyugdíj megtakarításról beszélünk, akkor az időskori megélhetésünket szándékozunk megalapozni, így maximális precizitásra van szükség. Fontos, hogyha például keresünk havonta 200.000 forintot, és van 23 évünk a nyugdíjig, akkor ne higgyük azt, hogy elég lesz havonta 5-6.000 forintot félretenni és minden meg van oldva. A nyugdíj megtakarítás lényege, hogy precíz számítások után, a megfelelő összeggel, a megfelelő megtakarítási formán keresztül rendszeresen tegyünk félre pénzt.

A nyugdíj megtakarítást befolyásoló tényezők

 

Na, ebből annyi van, hogy szinte Dunát lehet rekeszteni belőlük. Vegyük is szépen sorra a legfontosabbakat!

 

Az első a jelenlegi életkorunk, hiszen ez fogja megadni a nyugdíj előtakarékosságunk futamidejét.

 

A második a bejelentett bérünk, mert ez (és a korunk) alapján ki tudjuk számolni, hogy a jelenlegi szabályzás szerint várhatóan mekkora állami nyugdíjra számíthatunk.

 

A harmadik a tényleges havi bevételünk, ugyanis amikor ebből az összegből levonjuk a várható állami nyugdíjunkat, akkor megkapjuk, hogy mekkora havi bevételkiesést kell kipótolnunk az életszínvonalunk megtartásához.

 

Eddig csak olyan általános kalkulációkat végeztünk, amik azt mutatják meg, hogy nagyjából mekkora havi összeget kell félretennünk, nyugdíj megtakarítási formától függetlenül. Ezt a folyamatot egyszerűen megteheti, itt a honlapunkon is.

Minden nyugdíj megtakarítás más

 

Az előzően elvégzett kalkulációk már kicsit megkönnyítik a dolgunkat, hogy válasszunk a nyugdíj megtakarítási formák közül. Nem árt figyelembe venni azonban a különböző megtakarítások eltérő költségeit, hozamlehetőségeit, rugalmasságát, sőt nem egy olyan nyugdíj megtakarítás van a magyar pénzpiacon, amire állami támogatást lehet igénybe venni. A termék specifikus kalkulációkra azért, van szükség, mert nem biztos, hogy az elsőre legolcsóbbnak tűnő megtakarítás lesz a megfelelő választás.

 

Tipp: Kérjen pénzügyi szakértőnktől egyéni kalkulációt, hogy tudja melyik nyugdíj megtakarítás Önnek a legkifizetődőbb.

Számoljunk együtt!

 

Legyen az alanyunk egy 39 éves hölgy, aki nettó 275.000 forintot visz haza havonta, és 23 évesen kezdett el dolgozni. A bejelentett bérén felül bérbe ad egy ingatlant, amiért havonta 45.000 forintot kap.

 

A fenti számokból kiderül, hogy 26 éve van még a nyugdíjig, egy bonyolult és összetett számítás alapján az is kiderült, hogy 116.339 forint havi nyugdíjra számíthat havonta. A jelenlegi összes 305.000 forintos bevételéből levonva megkapjuk, hogy havonta 188.661 forintot szükséges kipótolnia. Ezt az összeget nagyjából havi 60.000 forintból tudjuk összegyűjteni.

Itt az idő, kérjük szakértő segítségét!

 

Ahogy fentebb is írtuk az egyik legfontosabb dolog a nyugdíj megtakarításnál a precizitás. Erre mi is nagy hangsúlyt fektetünk, mert fontos, hogy Ön megfelelően képben legyen a jelenlegi nyugdíjhelyzettel, és azzal, hogy mekkora összegből tudja finanszírozni a saját idős korát. A kalkuláció alapjait be is mutattuk ebben a cikkben, most Önön a sor. Ha kipróbálta a kalkulátorunkat, és tudja, hogy mekkora megtakarításra van szüksége nagyjából, vagy nem próbálta ki, de kíváncsi, akkor igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, és szakértő kollégánk elvégzi Önnek a precíz számítások, és megtalálja az Ön nyugdíj megtakarítását!

Ezt a cikket 2456 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555