Nyugdíj megtakarítás

Verba György

2014 már nyílt titokként kezeli mindenki azt, hogy az állam nem fog megfelelő mértékű nyugdíjat adni. De ez miért alakult ki? Milyen változások várhatóak? Milyen szerepe van és lesz a nyugdíj megtakarításnak? Olvassa el ezt a cikket, és megérti, hogy mi zajlik körülöttünk a nyugdíjakkal kapcsolatban, és ezáltal nem fogja semmilyen kellemetlen meglepetés érni ezzel kapcsolatban.

A nyugdíjrendszer

 

Jelenleg a világ legnagyobb részén az Otto von Bismarck által létrehozott közteherviselésen alapuló felosztó-kirovó rendszer működik. Az államnak a bevételei elsősorban az állampolgárok által befizetett adók, amiből aztán kifizeti a segélyeket, a nyugdíjakat, és a támogatásokat. Természetesen, mint minden vállalkozás, ez is csak addig működőképes hosszú távon, ha több a bevétel, mint a kiadás. Nos jelenleg az állami alkalmazottak, és a nyugdíjasok nagyjából ugyanannyian vannak, mint a többi eltartott így már látszik, hogy a rendszer át fog alakulni. Az egyik legnagyobb tétel a nyugdíj, így ezen a „legkönnyebb” változtatni.

Miben lesz más a nyugdíjrendszer?

 

Alapvető változást fog jelenteni, nemcsak a nyugdíjakra tekintve, hogy egy folyamat végén a közteherviselést felváltja az öngondoskodás, az egyéni felelősségvállalás. Értelemszerűen ez azt jelentené, hogy alacsonyabb adót kéne fizetni, de erről egyelőre nem tudunk, az viszont biztos, hogy az első lépés az öngondoskodás útján a nyugdíj megtakarítás. Mivel már a jelenlegi nyugdíjasok sem tudják megtartani az életszínvonalukat, sőt felélik a felhalmozott javaikat (ingatlan), ezért már most dolgozóként is láthatjuk, hogy érdemes az idős korunkra némi pénzt megtakarítani.

Együtt az állammal a mi nyugdíjunkért

 

Egy államszintű rendszer megváltozása nem egyik napról megy a másikra, így jelen esetben sem fogja az állam azt mondani, hogy 2015.06.14-ig, (ez egy tetszőlegesen kitalált dátum) aki nyugdíjba megy, az megkapja állam nyugdíjként a fizetése 70%-át, utána viszont már csak az 50%-át. A folyamat elején ösztönözni kell az állampolgárokat, hogy megtakarítsanak, így kevésbé lesz fájdalmas a váltás. A motivációs eszköz pedig nem más, mint a pénz, jelen esetben adókedvezmény formájában, amit 3 nyugdíj megtakarításra lehet igényelni. Az éves befizetéseink 20%-át, nyugdíj megtakarítás típustól függően, akár évente 150.000 forintot is visszaigényelhetünk az államtól.

 

A nyugdíj megtakarításokkal biztosan jól járunk, hiszen mindenki nyílt titokként kezeli, hogy kevesebb lesz az állami nyugdíja, mint a kerete, a kérdés csak az, hogy mennyivel. A nyugdíj megtakarítása vagy közelebb viszi az életszínvonala megtartásához, vagy el is éri ezt a célt. Ez csak Önön múlik.

A nyugdíj megtakarítás az első lépés

 

Láthatjuk a jelenlegi rendszer, és nyugdíjrendszer hibáit, és nem várhatjuk el, hogy ezt az állam megoldja egyedül. A változások elkezdődtek, és ha mi nem változtatunk, akkor rosszul jövünk ki ebből a szituációból. Az első lépés a nyugdíj megtakarítás elindítása, aminek a megfelelő összegét, és konstrukcióját kiválasztani egyedül veszélyes lehet, hiszen több millió forint is lehet végeredményében két nyugdíj megtakarítás között. Igénylejen egy órás személyes konzultációt nyugdíj megtakarítási szakértőnktől, aki felméri az Ön igényeit, ezt összeveti a pénzpiacon található majdnem 100 különböző államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságal. Így biztos meg lesz az a nyugdíj megtakarítás, amivel zökkenőmentes lesz Önnek a nyugdíjrendszer megváltozása!

Ezt a cikket 2444 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555