Nyugdíj tanácsadás folyamata

Verba György

Az első találkozótól a nyugdíj megtakarítás elindulásáig egy érdekes és rendkívül fontos folyamat zajlik. Az ügyfél képviseli a tárgyaláson a szubjektivitást, míg a független szakértő az objektivitást, és amikor ez a kettő találkozik, akkor indul a nyugdíj megtakarítás.Miért szükséges a nyugdíj tanácsadás?

 

Ha kizárólag a nyugdíjcélt vesszük alapul, akkor 33 bank, 27 biztosító, és 17 nyugdíjpénztár kínálja számunkra a saját megoldásait. Igen, megoldásait, hiszen mindegyik intézménynél több konkrét megtakarítást is választhatunk. Ha pénzintézetenként csak 2 különböző előtakarékossággal számolunk, az akkor is 154 különböző nyugdíj megtakarítás. A saját munkánk, és életünk mellett van ehhez elég időnk, és tudásunk?

 

Az első lépése a nyugdíj tanácsadásnak

 

Az elinduláshoz a legfontosabb egy személyes találkozó egy független szakértővel, hiszen a jó megtakarítás az objektív, és szubjektív tényezőknek is megfelel. Az objektív összetevőkhöz (kor, kereset, megspórolható pénz) nem feltétlen kell személyes kontakt, de a szubjektív tényezőkhöz (kockázatvállaló képesség, rugalmasság) mindenképp egy hosszabb beszélgetésre van szükség.

 

A háttérmunka

 

Ez már nem az ügyféllel közösen történik, hanem a szakértő a megfelelő kalkulátorok segítségével kikalkulálja azokat a konkrét megoldásokat, amelyek szóba jöhetnek a személyes konzultáción elhangzottak alapján. Mivel minden ügyfél egyedi, egyedi igényekkel, ezért minden ajánlat készítés más és más.

 

A tanácsadás

 

Ezt tulajdonképpen prezentációnak is nevezhetnénk, hiszen itt a független szakértő az elkészített ajánlatokat mutatja be, amik az ügyfél igényei alapján készültek. Itt kerül sor az utolsó finomításokra, simításokra, mielőtt elindul az optimális nyugdíj megtakarításunk.

 

Ismerje meg a gyakorlatban

 

2014-ben köznyelven szólva „a csapból is a nyugdíjkérdés folyik”, és ez nem véletlen, mert egyre inkább kirajzolódik, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer nem fenntartható. Mivel a nyugdíj megtakarítással több éves megélhetését igyekszik felépíteni, érdemes egy független szakértő tudását igénybe venni. Kérjen egy személyes konzultációs időpontot szakértőnktől, és ő a fent leírtak szerint, a legjobb tudásával azon lesz, hogy minden igényt kielégítő nyugdíj megtakarítást mutasson Önnek!

Ezt a cikket 2431 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555