Nyugdíjbiztosítás 20% adókedvezmény

Verba György

A nyugdíjbiztosítás 2014.01.01-től indítható új nyugdíj megtakarítási lehetőség, az adókedvezménnyel kiegészülve ez lehet a nyugdíjunk alapja. Mi most megmutatjuk Önnek, hogy az adókedvezmény valójában az állami nyugdíja, amit az állam hamarabb a rendelkezésére bocsát. Ne hagyjuk elveszni a nyugdíjunk jelentős részét!

Az állami nyugdíj

 

Régen volt egy olyan mondás, hogy egyetlen dolog biztos az életben, az pedig a nyugdíj. Jelenleg ez nem állja meg a helyét, viszont az biztos, hogy az állam valamilyen formában támogatni fogja a nyugdíjas megélhetésünket. Most még nagyjából a fizetésünk 70%-át megkapjuk állami nyugdíjként, de ez nem lesz így sokáig, mert a felosztó-kirovó rendszer az utolsókat rúgja. Egy folyamatnak nagyjából a közepénél tartunk, ahol idős korunkban kevesebb pénzt kapunk, viszont a saját megtakarításunkra 20%-os adókedvezményt igényelhetünk.

Az adókedvezmény

 

Készüljünk fel rá. hogy a saját megtakarításunk, és a rá igényelhető adókedvezmény fogja jelenteni a nyugdíjunkat. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy az állami nyugdíjunk nagy részét az állam már a dolgozó éveink alatt a rendelkezésünkre bocsátja, hogy nyereséget, és ezáltal magasabb nyugdíjat termeljen számunkra. Így ösztönöz minket arra, hogy gondoskodjunk magunkról.

 

Nyugdíjbiztosítás esetén az adókedvezmény a befizetéseink 20%-a, egy évben legfeljebb 130.000 forint. Ha már az első fizetésünkből egyből elkezdünk megtakarítani akkor 40 évig járhat nekünk ez a maximális 130.000 forint, ami összesen 62.400.000 forintot jelent, nem beszélve a hozamaikról. Ekkora összegből azért el lehet éldegélni pár évig. 🙂

A nyugdíjbiztosítás

 

A nyugdíjbiztosítás a 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság egyike. 2014.01.01-től van lehetőségünk a nyugdíj megtakarításunkat az államhoz vinni, úgy hogy megkapjuk a 20%-os adókedvezményt.

 

A nyugdíjbiztosítás kiemelt szerepét annak is köszönheti, hogy 4 különböző életszituációban is szolgáltat, magától értetődően lejáratkor (a szerződés indításakor aktuális nyugdíjkorhatár betöltése), és halál esetén (mivel életbiztosítás, és ráadásul a térítés adómentes). Ezen felül térít a biztosító számunkra, ha megrokkanunk (TB szerint legalább 40%-os sérülés), és ha a nyugdíjkorhatár előtt hivatalosan nyugdíjba vonulunk.

 

Ideális befektetés, hiszen külföldi és magyar eszközalapokból állíthatjuk össze egyéni portfóliónkat, amit aztán hivatásos alapkezelők kezelnek a legjobb tudásuk szerint. Évente többször tudunk díjmentesen változtatni a portfóliónkon.

 

Arra azért figyeljünk oda, hogy a szolgáltatás előtt ne vegyünk ki pénzt a nyugdíjbiztosításból, mert akkor az igénybe vett adókedvezmények 120%-át vissza kell az állam részére utalnunk!

Gondoljunk a jövőre, cselekedjünk a jelenben

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy szükség van a nyugdíj előtakarékosságra, hiszen az állam is ezt sugallja felénk, az adókedvezmények segítségével. A nyugdíjbiztosítás pedig egy befektetésében nagy lehetőséget rejtő, emellett széleskörű szolgáltatást nyújtó megtakarítás. Már csak a pontos kalkulációk, és teljes körű piaci ismeret szükséges ahhoz, hogy megtalálja az ideális nyugdíjbiztosítást. Igényeljen egy személyes konzultációt nyugdíjbiztosítási szakértőnktől, aki felkeresi Önt, és elvégzi ezeket a feladatokat, és Ön nyugodtan nézhet a jövőbe!

Ezt a cikket 3009 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555