Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye

Verba György

2014.01.01-től már köthető az államilag támogatott nyugdíjbiztosítás, melynek a legnagyobb előnye, a rá igénybe vehető adókedvezmény. Tudjuk, hogy a legtöbb embert az adózással kapcsolatos dolgok érdeklik a nyugdíjbiztosítással kapcsolatban. Szeretne egy olyan oldalt, ahol egyszerűen megtalál mindent, amit tudni kell a nyugdíjbiztosítás adózásáról? Ez a cikk ennek az igényének fog eleget tenni, itt van minden, amit a nyugdíjbiztosítás adózásáról tudni kell. Sőt azt is megmutatjuk, hogy milyen havi megtakarításnál mekkora állami támogatással számolhat.

Mekkora adókedvezményre számíthatunk?

 

Itt olvashat az összes nyugdíj megtakarításra vonatkozó adókedvezményekről. 

 

Az üzleti nyugdíjbiztosításra járó adókedvezmény mértéke az általunk befizetett rendszeres és eseti díjak 20%-a, maximum  éves 130.000 forint. Az adókedvezményt az állam a nyugdíjbiztosításunk eseti számlájára utalja, ezzel is növelve nyugdíj megtakarításunkat. Az adókedvezményért cserébe az állam elvárja tőlünk, hogy valóban nyugdíj célra takarítsunk meg, ezért ha meg akarjuk szüntetni a nyugdíjbiztosításunkat, akkor minden adókedvezményt vissza kell fizetni 20%-os büntetőkamattal. Itt megtalálja, milyen jó páros az életbiztosítás és az adókedvezmény.

Hogyan használjam ki az adókedvezmény adta lehetőségeket?

Az első lépés természetesen az, hogy 2014.01.01 után elindítjuk a nyugdíjbiztosításunkat, hamarabb sajnos nem lehetséges. A második lépés pedig az, hogy figyelembe vesszük, hogy az egész éves befizetésünk közelítsen az adókedvezmények maximumához tartozó befizetendő díjakhoz. Készítettünk erre egy táblázatot Önnek, hogy könnyebben tudjon kalkulálni:

 

Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye

Nyugdíjbiztosítás adókedvezménye

 

A táblázat éves 100.000 forintos adókedvezménnyel kalkulál, és azt feltételezzük, hogy az adókedvezményt megkapjuk minden évben addig, amíg nyugdíjba nem vonulunk.

 

 

A fenti táblázatot végignézve láthatjuk, hogy adott futamidő alatt mennyit használunk ki a maximális adókedvezményekből. Amennyiben Ön nem tud rendszeresen havi 41.667 forintot elkülöníteni a nyugdíjbiztosítására, akkor sincsen semmi probléma. Azt javasoljuk Önnek, hogy ahogy lehetősége adódik rá, helyezzen el eseti díjakat nyugdíjbiztosításán, mivel az adókedvezmény erre a befizetésre is vonatkozik. A nyugdíjbiztosításokról bővebb információt itt talál.

 

Egy érdekes jelenség, hogy az adókedvezmény valójában az állami nyugdíjunk. Nem hallott még róla? Akkor kattintson ide, és olvassa el, mit is jelent az adókedvezmény.

 

Nyugdíjbiztosítás és adókedvezmény

 

Úgy gondoljuk, hogy sikerült minden fontos adatot megosztanunk Önnel, ami a nyugdíjbiztosítás adózásával kapcsolatos. Megnéztük azt is, hogy hogyan tudjuk a lehető legnagyobb adókedvezményt elérni. Ha egyedül választ magának nyugdíjbiztosítást meg van az esély arra, hogy nem találja meg a megfelelő arányt a rendszeres és az eseti díjak közt. Ha minket választ szakértőink segítenek Önnek megtalálni az optimális felosztást, hogy a lehető leghatékonyabban ki tudja használni az üzleti nyugdíjbiztosítás által kínált lehetőségeket. Kérje Ön is díjmentes, személyes konzultációnkat, és szakértőnk rövid időn belül kapcsolatba lép Önnel.

Ezt a cikket 2909 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

+36 1 585 8555