Nyugdíjcélú életbiztosítás 2014

Verba György

A jó nyugdíjcélú megtakarítás olyan, mint egy jó rock banda. Amikor mindenki a helyén van, és mindenki a saját hangszerére koncentrál, akkor megszületnek az olyan slágerek, amelyeket életünk végéig szívesen hallgatunk. A nyugdíjbiztosításon keresztül megmutatjuk, hogyan állhat fel az Ön rock bandája, aki elzenéli az életre szóló slágert.

Hogyan áll össze egy jó nyugdíj megtakarítás?

 

Maradva a bevezetőnél a jó nyugdíj megtakarítás úgy áll össze, mint egy igazi rock banda. Nézzük meg a szereplőket:

  1. énekes (a szerződő, jelen esetben Ön)
  2. zenekar (a pénzintézet)
  3. dob (a díjfizetés)
  4. billentyű (a bónuszok, az adókedvezmény)
  5. basszusgitár (a rugalmasság)
  6. szólógitár (a hozamok)

A banda összeállt, nézzük meg kinek mi a feladata!

Az énekes, vagyis Ön

 

A szerződő hangja a leghangosabb, Ön dönt, hogy mekkora éves díjjal szeretné elindítani a nyugdíj megtakarítását, milyen díjfizetési gyakorisággal. Ön dönti el a befektetési alapok összetételét is. Az egész folyamat akkor indul, amikor Ön fellép a színpadra és felkonferálja a dalt.

A dob, mint a díjfizetés

 

Ahogy a dob adja meg a dalunk ritmusát, úgy a díjfizetés adja a megtakarításunk ütemét. Érdemes éves, vagy féléves díjfizetési gyakoriságot választani, hiszen így a pénzünk hosszabb ideig van befektetve, és több ideig tud nyereséget termelni. Minél pergősebb egy jó rock szám, annál élvezetesebb.

 

A billentyű, mint a plusz jóváírások

 

A zenében is a billentyűsök színezik a zenét, és még élvezetesebbé teszik. Pontosan ez a szerepe a mi rock bandánkban a bónuszoknak és az adókedvezményeknek. A nyugdíjbiztosításokra az éves befizetéseink 20%-át, maximum évente 130.000 forintot adókedvezmény formájában igénybe vehetünk. Ezen felül a legtöbb nyugdíjbiztosítás számos egyéb bónuszjóváírást is tartalmaz.  Ez a bónusz lehet egyszeri bónusz is (ált. 10-15-20%), de lehet folyamatos pluszjóváírás is. (akár 5% is)

A basszusgitár, a rugalmassági tényezők

 

A rugalmasság nagyon fontos egy nyugdíj megtakarításnál, ahogy a bandában is a basszusgitár. Általában 2-3 év után lehet a díjfizetést szüneteltetni, vagy beszüntetni, esetlegesen díjat csökkenteni. A befektetési portfólióról pedig mindig szabadon rendelkezünk, évente 2-5 alkalommal ingyen válthatunk.

A szólógitár, azaz a hozamok

 

A szólógitárosok kapják az énekesek mellett a legnagyobb figyelmet egy koncerten. A nyugdíjbiztosításoknál is Önön van a hangsúly, és utána a hozamokon. Azért takarítunk meg, hogy nyereséget termeljen számunkra. A nyugdíjbiztosítások várható hozamai alkalmasak betölteni ezt a szerepet a bandánkban. És ne felejtsük, ha nem tetszik nekünk ahogy Angus Young gitározik, bármikor lecserélhetjük Brian May-re, vagy Slash-re. Hiszen mi döntünk a befektetési alapok összetételéről.

 

Minőségi gitárosokból nincs hiány, ahogy jól teljesítő befektetési alapokból sem, össze is írtuk párat, mellette az elmúlt 5 évben elért éves átlaghozamokat találja:

 1. Generali DeLuxe        20,97 %
 2. Metlife Luxus             25,44 %
 3. Metlife Ázsia              17,36 %
 4. Union Euro                 17,97%
 5. Uniqa Kredit               24,41 %
 6. Uniqa Ázsia                19,15 %

A hozamok március eleji adatok alapján lettek kalkulálva.             forrás: nyugdijbiztositas.com
Nézze meg, hogy milyen nyugdíj megtakarításoknál tudja kihasználni a magas hozamú alapokat.

Kész a banda, szóljon a rock’n roll

 

Mindenki elfoglalta a helyét a színpadon, mindenki tudja mi a feladata. Csak önre vár a banda, hogy elindítsa a fergeteges koncertet. Egyetlen egy személy van, aki tudja még Önt segíteni a koncertek előtt és után is, ő pedig nem más, mint az életbiztosítási szakértőnk. Ő, mint egy menedzser végigkíséri az Ön rock karrierjét, segít a zenekaron változtatni, ha kell. Ismerkedjen meg vele egy személyes konzultáció alkalmával, és a banda garantáltan sikeres lesz, sőt még nyugdíjas korában is lesz pénze kimenni egy jó rock koncertre.

Ezt a cikket 2527 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555