Nyugdíjkiegészítés

Verba György

Olyan időt élünk, amikor egy új jelenséggel kell megbirkóznunk, mégpedig azzal, hogy muszáj a nyugdíj kiegészítésünkkel foglalkozni, különben anyagi gondjaink lesznek idős korunkban. Készítettünk is Önnek számos kalkulációt ezzel kapcsolatban, íme:

 

Miért van szükség nyugdíjkiegészítésre?

 

A válasz az, hogy az állam nem tud elegendő öregségi nyugdíjat folyósítani számunkra ahhoz, hogy meg tudjuk tartani az életszínvonalunkat. Nincs olyan ember Magyarországon, aki nagyjából annyi állami nyugdíjra számíthatna, mint amennyit jelenleg keres, és itt nemcsak azokra kell gondolni, akik több pénzt keresnek, mint amire be vannak jelentve.

 

A nyugdíjkiegészítés mértéke egy 35 éves dolgozónál

 

Készítettünk egy kalkulációt, hogy megmutassuk Önnek, hogy egy 35 éves ember mekkora állami nyugdíjra számíthat a jelenlegi szabályzás szerint, íme:

Nyugdíjkiegészítés

Nyugdíjkiegészítés

 

 

Ahogy láthatjuk, nagyjából a keresetünk felét tudjuk csak megkapni az államtól, ami minden kereset mellett jelentős kiesést jelent. Ez jól megmutatja a nyugdíjkiegészítés létjogosultságát, de a biztonság kedvéért készítettünk még egy kalkulációt.

 

A nyugdíjkiegészítés mértéke egy 45 éves dolgozónál

 

Ugyanazt a kalkulációt, amit az előbb bemutattunk itt is elvégeztük, egy 45 éves emberre kalkulálva, az eredmény itt is érdekes:

Nyugdíjkiegészítés

Nyugdíjkiegészítés

 

 

Jelentős eltérésekre itt sem lettünk figyelmesek az előző táblázathoz képest, érdemes tehát úgy számolnunk, hogy a bejelentett bérünk 46-58%-át kapjunk meg állami nyugdíj néven.

 

A kettő között mindössze egy jelentős különbséget találunk, mégpedig azt, hogy 10 évvel kevesebb időnk maradt felkészülni a nyugdíjas évekre, ami óriási hátrány. Hogy mekkora?

 

Nyugdíjkiegészítés 20 és 30 éves távon

 

Cikkünk befejező akkordjaként megmutatjuk, hogy mekkora különbség van a nyugdíj kiegészítésünkben 20 és 30 éves megtakarítási időszak alatt. A táblázat azt mutatja meg, hogy havonta mekkora összeget kell nyugdíj megtakarításra fordítsunk, hogy ugyanannyi pénzből éljünk, mint aktív, dolgozó korunkban:

Nyugdíjkiegészítés

Nyugdíjkiegészítés

 

 

Alsó hangon havi 12.000 forintot spórolunk meg, ha időben reagálunk, és gondoskodunk a saját nyugdíj kiegészítésünkről.

 

Ne várjunk sokáig a nyugdíjkiegészítéssel!

 

Ebből a cikkből Ön is láthatja, hogy a nyugdíjkiegészítés egy olyan feladat, amivel foglalkoznunk kell, lehetőleg minél hamarabb. Nem mindegy, hogy havonta 19.000 forintból tudjuk megoldani a nyugdíj kiegészítésünket, vagy havi 34.000 forintból. Igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, ahol nyugdíj megtakarítási szakértőnk elvégzi az Ön egyéni kalkulációját, és megtalálja az optimális nyugdíj előtakarékosságot!

Ezt a cikket 2432 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555