Nyugdíjkiegészítő biztosítás

Verba György

A nyugdíj-kiegészítés egy olyan fogalom, amire fontos nagy hangsúlyt fektetnünk, hiszen életünk utolsó 10-20 éve múlik rajta. Biztos Ön is anyagi gondoktól mentesen szeretné megélni nyugdíjas éveit, amiben egy nyugdíj-kiegészítő biztosítás lehet a segítségére. Íme, egy cikk, ahol megtalál mindent a nyugdíjkiegészítő biztosításról.

 

A nyugdíjkiegészítés fogalma

 

Ami régebben csak egy lehetőség volt, az mára szinte feladatunkká vált. Az 1890-es években létrehozott nyugdíjrendszerben egyre több hiba üti fel a fejét, és egyre szembetűnőbb, hogy ez mennyire nem egy működőképes modell. A leglátványosabban ez a nyugdíjak mértékében mutatkozik meg, vagyis a dolgozók nagy többsége csak a bejelentett bérének a 60%-a körüli állami nyugdíjra számíthat. A kieső különbséget pedig magunknak kell pótolnunk, ez a nyugdíj-kiegészítés.

 

Hogyan gyűjtsünk nyugdíjas korunkra?

 

Az állam 3 nyugdíj előtakarékosságot is adókedvezményeken keresztül támogat. A nyugdíj előtakarékossági számla, az önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíjbiztosítás is 20%-os adó jóváírási lehetőséget kínál számunkra. Ez akkora előny a jelenlegi piaci környezetben, hogy vétek lenne nem egy ilyen nyugdíj előtakarékosságot választani.

 

A nyugdíj-kiegészítő biztosítás szolgáltatásai

 

A nyugdíj-kiegészítő biztosítások rendelkeznek a legszélesebb szolgáltatási körrel, hiszen térít nekünk lejáratkor (a nyugdíjszerződés elindulásakor aktuális nyugdíjkorhatár betöltésekor), halálunk esetén (adómentesen a kedvezményezett részére), sőt ezen felül még abban az esetben is ha megrokkanunk (TB szerint legalább 40%-osan), valamint ha a nyugdíjkorhatár elérése előtt hivatalosan is nyugdíjba vonulunk.

 

A nyugdíj-kiegészítő biztosítás mértéke

 

A nagysága tulajdonképpen a korunktól, és a bejelentett bérünktől függ, hiszen ezek alapján nagyjából ki lehet kalkulálni, hogy mekkora állam nyugdíjra számíthatunk. Egy jelenleg 35 éves dolgozó férfi, akinek 150.000 forint a havi nettó keresete, az nagyjából 72.750 forint állami nyugdíjra számíthat. Ehhez igazodva egy havi 19.000 forintos nyugdíj-kiegészítő biztosítással elérhetjük, hogy havi 78.511 forint nyugdíj kiegészítésünk legyen, vagyis összesen 151.261 forintot kapnánk, így elértük, hogy szinten tartsuk az életünket.

 

Kalkuláljunk, hogy indulhasson a nyugdíj-kiegészítő biztosítás!

 

A nyugdíj-kiegészítésnél a legfontosabb, hogy pontos, egyéni kalkulációk alapján válasszunk, mert életünk utolsó 15-20 évét nem érdemes kockáztatnunk. A rendszeres megtakarítás mértéke legalább olyan fontos, mint a konkrét nyugdíj előtakarékosság kiválasztása. Igényeljen egy személyes nyugdíj konzultációt, ahol nyugdíj megtakarítási szakértőnk elvégzi a szükséges számításokat, és megtalálja Önnek a megfelelő nyugdíj-kiegészítést!

Ezt a cikket 2424 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555