10 ország, ahol magas a nyugdíj, de már nem sokáig: világszintű katasztrófa közeleg
Sorba állították a világ országait aszerint, hogy hol a legjobb nyugdíjasnak lenni. Kik a csúcstartók, és hol áll Magyarország? Az előrejelzések kétségbe vonják, hogy a most élmezőnyben lévő országok mindig ilyen színvonalon tudják majd eltartani a nyugdíjasaikat. A ma születő gyermekek 100 évig is élhetnek, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.
A pécsieknek jó nyugdíjuk lehet
A Baranya, a Hajdú-Bihar és a Zala megyében élők teszik félre a legnagyobb összegeket a nyugdíjukra. Ők lehetnek azok, akiknek a megyei átlagbér másfélszeresét is elérheti majd a nyugdíjuk összege – ez derül ki a Nyugdíjbiztosítás.com kutatásából.
Többszörös milliomos lehet a gyereked, ha erre az egy dologra most odafigyelsz!
Fiatal szülőként valószínű még te is emlékszel, hogy milyen küzdelmes volt saját lábra állni, megvenni az első lakást, vagy egy hosszú távra tervezhető, jó albérletet találni. Ha nem kívánod a saját gyerekednek, hogy ugyanezekkel a nehézségekkel találja szemben magát, amikor elkezdi önálló életét, akkor most tehetsz érte.
Százezreket is elbukhat a nyugdíjából
Már csak egy hónapja van annak, aki szja-kedvezményt szeretne igénybe venni a nyugdíjszerű megtakarításai után. A pénzintézetek december végéig fogadják be az utolsó befizetéseket, amiket a megtakarításokban elkönyvelnek. Persze a pénzintézetek is nyernek most azzal, ha sokan egyszerre több százezer forintot is befizetnek azért, hogy maximalizálják szja-kedvezményüket, és akár százezrekkel is nőjön majd a nyugdíj-megtakarításuk.
Negyvenezres nyugdíjon tengődhetnek az idősek 2050-ben
Hazai szakértők szerint a következő generációknak fel kell készülniük arra, hogy vagy gondoskodnak több tízmilliós megtakarításról, vagy be kell érniük a jelenlegi 116 ezer forintos nyugdíj akár harmadával, vagyis alig 40 ezer forinttal 2050 környékén.
Miből tegyünk félre nyugdíjra? Gyakorlati tippek csatolva
Gyakran felmerül a kérdés a magyar emberekben, hogy miből takarítsanak meg, és erre valóban nehéz válaszolni. Viszont az is biztos, hogy kevesen vannak olyanok, akiknek nincsenek olyan jellegű kiadásaik, amelyeken egy kis odafigyeléssel, és nagy akarattal pénzt lehet megspórolni. Ezeket gyűjtöttük most össze.
Nyugdíj: akár 3 millió forintot is bukhat!
Május 31-ig volt a végső határidő, hogy elkészítsük az adóbevallásunkat, amin keresztül vissza tudunk igényelni az adónkból, például egy nyugdíjbiztosítás után. A biztosítók fel is készültek, és nyilatkoztak róla, hogy milyen eszközalapokba fektetik be. A nyugdíjbiztosítás.com utánajárt, hogy ki hogyan kezeli a 20%-os SZJA kedvezményt, és azt vették észre, hogy a lejáratkor akár 3-3,5 millió forintot is bukhatunk, ha nem a megfelelő helyen gyarapodik az adókedvezmény.
5 tipp, amellyel maximalizálhatod a nyugdíjad!
Azt ugyan sokan elmondják, hogy a nyugdíjra félre kell tenni, de arról már kevesebb szó esik, hogy hogyan lehet úgy félretenni, hogy azzal a maximális nyugdíj kiegészítést érjük el. Pedig mindössze 5 olyan fontos tudnivalóról van szó, amit ha követünk a nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban, akkor több tíz- / százezer forinttal növelhetjük majdani privátnyugdíjunk összegét.

Sajtómegjelenéseink

HVG: Újabb költséget varrhatnak az önkéntes nyugdíjpénztári tagok nyakába
HVG: Újabb költséget varrhatnak az önkéntes nyugdíjpénztári tagok nyakába

A cél az, hogy ha egy pénztár esetleg bedől, tagjai bizonyos mértékig kártalanítást kapjanak az alapból.

Nagyot nőtt a privát egészségbiztosításokra szánt pénz
Nagyot nőtt a privát egészségbiztosításokra szánt pénz

Az elmúlt egy évben 40 százalékkal nőtt a privát egészségbiztosításokra szánt összeg az azt megelőző évhez képest, ami mutatja: a magyar lakosság egyre nagyobb arányban fordul a magánegészségügy felé.

Egészségbiztosítással elkerülhetőek az állami várólisták
Egészségbiztosítással elkerülhetőek az állami várólisták

Nincsenek elzárva a magánkórházak elől az átlagemberek. Külön biztosítással bárki megkerülheti az állami várólistákat.