Takarékoskodás gyerekeknek

Verba György

A takarékoskodás (pláne a gyerekek számára) egy olyan pozitív dolog, amivel nemcsak anyagi előnyökhöz jutunk, hanem fontos nevelési eszköz is. Tulajdonképpen két legyet ütünk egy csapásra. Ebben a cikkben a gyermek előtakarékosságról kap hasznos és gyakorlatias információt, például a  „miből takarítsak meg?” kérdésre is megtalálja a választ.

 

Miért takarékoskodjunk a gyerekeknek?

 

Egyfelől nevelő célzata is van a takarékoskodásnak, másfelől pedig financiális okai is vannak. A financiális okokat nem is kell nagyon magyarázni, hiszen az életkezdéshez, egy felsőfokú tanulmányhoz még akkor is kell megfelelő mennyiségű tőke, ha gyermekünk államilag finanszírozott egyetemre jár. (ha lesz még ilyen)

 

A nevelő célzat viszont érdekes, hiszen ha rendszeresen megtakarítunk a gyermekünk számára, és ezt ő is tudja (mert elmondtuk neki), akkor ez tudat alatt is beivódik a fejébe, és neki is ez lesz a természetes. Ezzel tudjuk gyermekünket azon az úton elindítani, ami ahol nem hitelből-hitelbe esik, hanem a saját megtakarításaiból, pénzéből él.

 

Miből takarítsunk meg a gyerekeknek?

 

Ez egy olyan kulcskérdés, ami mindig felmerül a gyermek előtakarékosságokkal kapcsolatban. Először is ott van a keresetünk, aminek az alsó hangon 10%-áról biztosan nem tudjuk megmondani, hogy mire költjük el, ergo nem létszükség. Aztán ott van a családi pótlék, aminek a mértéke egy gyermek utána nagyjából 12.000 forint havonta. Harmadszor pedig ne feledkezzünk meg a családi adókedvezményről sem, amivel jelentős extra bevételhez jutunk. Ez utóbbi kettő mind a gyermek után jár, fordítsuk is rá!

 

Mitől függ, hogy mennyit takarítsunk meg a gyermekeknek?

 

A mágikus 3-as szám érvényesül itt is, ugyanis 3 tényezőtől függ, hogy havonta mekkora összeget szükséges a gyermek előtakarékosságra fordítanunk. Az első a gyermekünk kora, optimális esetben 0 és 1 éves kora között indul a gyermek megtakarítás. A második a célösszeg, amit 19 éves kora körül szeretnénk a rendelkezésére bocsátani, ami átlagosan 3-5.000.000 forint körül szokott mozogni. (tandíj,tanszerek,lakhatás,megélhetés,egyéb). A harmadik, de nem utolsó szempont pedig, hogy milyen gyermek megtakarítást választunk.

 

Ismerjük meg a gyermek előtakarékosságokat!

 

Ebben a cikkben leírtuk, hogy miért és miből szükséges megtakarítanunk gyermekünk számára, továbbá az is kiderült, hogy az előtakarékosságunk nagymértékben függ attól, hogy időben cselekszünk-e, és hogy milyen gyermek megtakarítást választunk. Az idő akkor dolgozik értünk, ha már él a gyermek előtakarékosságunk, egy optimális konstrukció. Igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, ahol gyermek előtakarékossági szakértőnk megismeri az igényeit, és bemutatja az ehhez passzoló gyermek előtakarékosságokat, így együtt ki tudják választani az optimális megoldást!

Ezt a cikket 2424 nappal ezelőtt írtuk. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sebestyén András

Kérdésed van? Tedd fel most!

Sebestyén András vagyok, megtakarítási szakértő. Ha bármilyen kérdésed van életbiztosításokkal kapcsolatban, csak töltsd ki ezt a rövid űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
+36 1 585 8555